I forbindelse med et oppstartsarrangement for apotek først-tjenesten i Skottland slo den skotske helse- idrett- og velværeminister, Joe FitzPatrick, fast at lokale apoteks ekspertise vil være i frontlinjen under koronapandemien. 

— FitzPatrick fortalte delegatene på arrangementet at de lokale apotekene har en viktig rolle å spille i håndteringen av covid-19, skriver the Pharmaceutical Journal.

Les også: Første apotekansatt koronasmittet 

Åpen sju dager i uken

Ifølge avisen ba FitzPatrick de lokale apotekerne om å holde åpen lenger og sikre at apotekene er åpen sju dager i uken.

— Sykdommen er «en virkelig test av våre systemer og prosesser for å håndtere en raskt utviklende situasjon», sa han til deltakerne fra farmasimiljøet og la til at «deres lokale apotekekspertise vil være i frontlinjen», skriver the Pharmaceutical Journal.

Må frigjøre senger

Ministeren sa at sykehussenger vil måtte frigjøres for å ta seg av pasienter med koronasmitte, og det betyr at det blir større behov for at pasienter får nødvendig omsorg i lokalmiljøet. 

— Som «en viktig del av primærhelsetjenesten», ba ministeren den lokale apoteksektoren om «å finne ut hva de kan gjøre for å holde åpent lengre og sikre sjudagers åpent i deres område for å vise frem omsorgstjenesten dere kan tilby».

Les også: Paracetamol blir første koronarasjonerte legemiddel