(Aprilspøk)

Samtidig som arbeidet med rusreformen har gått for fullt i Stortinget, har farmasøyt og helsepolitisk talsmann for Høyre, Sveinung Stensland, jobbet frem et forslag om legalisering av cannabis. Forslaget ble fremmet og hastevedtatt av Stortinget onsdag 31. mars

Les også: Overdrevent stor optimisme og pessimisme om cannabis som medisin

Gode muligheter for farmasøyter

Flere beslag blant hobbydyrkere har åpnet øynene opp for at cannabisplanten trives godt i Norge. Når det blir lovlig å dyrke vil store drivhus i et mildt klima legge til rette for gode avlinger. Stensland er ikke i tvil om hva dette vil bety for farmasøyter og farmasøytisk industri i Norge.

— Her blir det muligheter for farmasøyter i alle ledd. Farmasøytisk kompetanse kan bidra til riktig fremstilling og utvinning som gir mest mulig effekt og færrest mulige bivirkninger. Og når våre naboland følger etter med legalisering, har vi allerede et kvalitetsprodukt klar for eksport, sier han. 

Nytt oljeeventyr på Vestlandet

Farmatid erfarer at et av de større legemiddelselskapene nå ser seg om etter et større areal for å bygge drivhus og starte produksjon; på Jæren selvsagt, og Stensland er glad satsingen vil styrke både profesjonen og fylket hans.

— Dette er starten på det nye oljeeventyret og oljen kommer fremdeles fra Vestlandet, smiler han som åpenbart er fornøyd med beslutningen og ser frem til en velfortjent påskeferie.

Les også: Lovlig cannabis stopper ikke opioidkrisen