I slutten av august inviterte Farma Holding AS kunder, presse og samarbeids­partnere til den offisielle åpningen av deres nye farmasøytiske lokaler på Furuset i Oslo. Dagen ble blant annet ­markert med informasjon om prosessen og taler samt omvisning for de oppmøtte i de ­splitter nye lokalene.

Kjell Paulsrud, administrerende direktør i NMD (nummer to fra høyre), og de andre opp­møtte fikk omvisning av blant andre kontrolleder Thuan Duc Nguyen. Foto: Vivian Fjeldstad

Selskapets viktigste funksjoner består i å levere råvarer og analytiske tjenester til farmasøytisk industri og produksjons­apotek. Farma Holding AS bedriver også parallell­import av legemidler, tar på seg produksjonsoppdrag og ompakking, samt ut­sendelse av legemidler til kliniske studier. Viktige datterselskap som inngår i Farma Holding-gruppen er Farmagon AS, Farlic AS, Apotekproduksjon AS, Farma Helse AS og Farpack AS.

— Vi ønsket å bedre logistikken ved å flytte inn i spesialtilpassende lokaler for produksjon og laboratoriearbeid. For oss er det helt vesentlig å ha et godt implementert kvalitetsstyringssystem og dyktige ansatte for å kunne levere produkter og ­tjenester til våre kunder, sier kvalitets­ansvarlig i bedriften, Bibbi Paust.

Den offisielle åpningen av Farma Holdings nye farmasøytiske lokaler var en festdag, ikke bare for bedriften selv, men også for kunder og samarbeidspartnere. Foto: Vivian Fjeldstad

Mye arbeid ligger bak

Dagens krav og standarder for farma­søytisk produksjon er høye, og både Paust og daglig leder Frode Lervik understreker at det har vært en omfattende prosess å sette i stand rundt 4500 kvadratmeter med lokaler.

— Det har vært utrolig lærerikt å være med på dette, både personlig og for be­driften. Dette er ikke noe man gjør hver dag, sier Paust.

— Vi er svært fornøyde med resultatet, tilføyer Lervik, men forhåpentligvis er det siste gang vi gjør dette, smiler han.

Frode Lervik, daglig leder i Farma Holding. Foto: Vivian Fjeldstad

— Nå har vi nemlig nok egnet plass til å ekspandere i årene som kommer, både for å utvikle våre produkter og tjenester til våre norske kunder samt å vokse selektivt i Norden. Eksempelvis har vi startet opp med salg av farmasøytiske råvarer til Danmark og med leieproduksjon av metadon til en svensk kunde. I helhet er investeringen vi nå har gjort ikke bare viktig for oss som bedrift, men vil forhåpentligvis bidra til å forsterke det norske farmasi­vesen og norsk farma­søytisk kompetanse, ­konstaterer Frode Lervik.

(Publisert i NFT nr. 9/2009 side 11.)