Det skriver Dagens Medisin på sine nettsider.

Suspenderingen av flere legemidler skjer etter at De europeiske legemiddelmyndighetene (EMA) har gjort ferdig sin granskning av indiske Semler Research Center Private Ltd.

Det er gjennom kontroll av bioekvivalens-studier at det har blitt oppdaget alvorlige feil ved håndteringen av blodprøver. Prøvene skal være viktige i vurderingen om et generikaprodukt har samme virkning som originalen.

Migrene-legemiddelet Eletriptan Mylan markedsføres i Norge og er berørt av avgjørelsene om suspendering. Nå kan det ikke lenger selges i Norge, ifølge overlege Sigurd Hortemo ved Legemiddelverket.

— Det er firmaenes ansvar å være nøye i valg av underleverandører og kvalitetssikre arbeidet de gjør. Firmaet som i dette tilfellet ikke kunne stole på leverandører sin, får ikke solgt preparatet, sier Hortemo til Dagens Medisin.

Han påpeker at det ikke er bevist noen feil ved selve legemiddelet.

— Dette er et tydelig signal om at juks tas alvorlig og får betydelig konsekvenser. Vi slår hardt og brutalt ned på juks fordi det er så viktig at vi kan stole på arbeidet som gjøres. Her er bioekvivalens-studie i praksis ikke gjort, påpeker Hortemo overfor Dagens Medisin.