«Stopp Sepsis»

  • ​Stopp sepsis er et læringsspill for helsepersonell, laget av Helse Vest IKT og helsepersonell i Helse Vest, med støtte av Pasientsikkerhetsprogrammet «I trygge hender 24/7» (Helsedirektoratet), Høgskulen på Vestlandet og Norsk kompetansetjeneste for antibiotikabruk. 
  • Det kliniske innholdet i spillet er gjeldende for pasienter over 16 år
  • Læringsinnholdet bygger på Pasientsikkerhetsprogrammet sin Tiltakspakke for tidlig oppdagelse og behandling av sepsis.
  • Spillet er finansiert med innovasjonsmidler fra Helse Vest, og ble lansert 4 april 2018. 
  • Nærmere 40 000 personer har testet ut spillet


Kilde: Helse Vest

Nærmere 40 000 helsepersonell har prøvd ut mobilspillet «Stopp Sepsis» etter lanseringen 4.april. Målet med spillet er å øke bevisstheten rundt blodforgiftning.


Per dags dato skal utgiverne av spillet, Helse Vest, ha registrert 46 500 spilløkter side lanseringen 4.april.

Målet med spillet er å bidra til kompetanseheving og å skape økt oppmerksomhet rundt tidlig oppdagelse og behandling av blodforgiftning.

«Stopp Sepsis» er illustrert av Tegnehanne, og er laget som et humoristisk spill om et alvorlig tema for helsearbeidere og studenter på helsefag. 

I spillet skal en superhelt vurdere pasienter for mulig sepsis, varsle lege og «pusle sammen» behandlingsplanen, med mål om å bli sertifisert som sepsis-superagent. Og dersom man ikke holder tungen rett i munnen, kan det få alvorlige følger.

«Mislykkes superhelten dør både pasienten og spillerens søte små valper», skriver Helse Vest i en pressemelding.