Alle fagforeninger lager avtaler med mange forskjellige leverandører for å gi medlemmene sine en rekke medlemsfordeler i tillegg til å hjelpe dem med arbeidsforhold.  

Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene) har også skaffet medlemmene sine mange gode medlemsfordeler og får stadig nye. Til tross for sin beskjedne størrelse har Farmaceutene sikret sine medlemmer fordeler som kan konkurrere med de store fagforeningene.

— Vi har veldig gode avtaler, sier generalsekretær Greta Torbergsen fornøyd. 

Ikke bare gir forsikringer og advokathjelp medlemmene ekstra sikkerhet, men mange av avtalene er gode for lommeboka også.

— Du har muligheten til å spare relativt mye penger hvis du er flink til å bruke medlemsfordelene vi har. Da har du spart inn kontingenten fort, smiler hun og minner medlemmene om at de må huske å følge med på hvilke avtaler foreningen har når det er noe de trenger.

Les også: Ikke gå glipp av NFT på grunn av latskap

Forskerfabrikken for unge farmasøyter

De ferskeste avtalene er kaffeabonnement fra kaffebox.no, barne- og ungdomsbøker fra Fortellerforlaget, sports- og friluftsutstyr fra fjellsport.no, ullklær for de minste fra Lillelam, turtøy fra Stormberg og bildekk og dekkhotell hos Vianor. 

Farmaceutene er litt ekstra stolt av å kunne presentere en av sine ferskeste avtaler. Den er med Forskerfabrikken som tilbyr alt du trenger for å vekke realfag- og farmasigleden hos dine etterkommere i sin nettbutikk. Forskerfabrikken Norge AS kaller seg en sosial entreprenør og har som mål å spre realfagsglede og -forståelse til barn over hele landet. De tilbyr kurs, sommerskoler og pedagogiske leker i tillegg til etterutdanningskurs for pedagoger i barnehage og skole.

— Der finner du mye lærerikt og morsomt for de små blivende farmasøyter, smiler Torbergsen. 

Kjempestor trygghet med profesjonsansvarforsikring

Torbergsen trekker også frem avtalen om profesjonsansvarsforsikring hos Tryg Forsikring. Den er gratis for alle medlemmer og gir trygghet hvis det oppstår skader som farmasøyten holdes ansvarlig for.

— Den er superviktig og gir en kjempestor trygghet. Profesjonsansvarsforsikring får du ingen andre plasser. Det er vi som er profesjonsforeningen, og det er vi som har den forsikringen, sier hun og legger til at det vil være en dyr forsikring å tegne på egen hånd. 

Foreningen har også ordnet en uvanlig god avtale for studentmedlemmene. Alle studenter får gratis studentforsikring som innebærer blant annet tyveriforsikring og fri tilgang til legehjelp. 

— I tillegg får studentene et veldig, veldig godt tilbud på innboforsikring for litt ekstra, sier Torbergsen.

Spar store summer på bil

Ved siden av forsikringene har Farmaceutene avtaler med flere små og store leverandører innen alt fra bank til begravelsesbyrå hvor medlemmene kan spare betydelige summer. 

Bankavtale er standard for fagforeninger, og Farmaceutene samarbeider med Danske Bank. 

— Den avtalen vi har fremforhandlet i Danske Bank, er kanonbra. Den ligger helt i toppsjiktet på avtaler for foreninger, poengterer hun.

Farmaceutene har også avtale med bil for handleren Bertel O. Steen. 

— Hvis du er i markedet for å kjøpe deg bil, da utgjør de prosentene ganske mye, så der er det mye penger å hente, sier Torbergsen som påpeker at bilforhandlere ikke er så lett å få tilbud fra, så hun er fornøyd med å ha forhandlet frem gode tilbud for medlemmene. 

Av mindre avtaler har Farmaceutene blant annet brilleavtale med Brilleland og avtale om Birkenstock sko. 

— Skoavtalen er veldig relevant for mange farmasøyter. Det er viktig å ha godt fottøy når du står hele dagen. Det er enormt tungt for beina. 

Birkenstock er et merke veldig mange helsepersonell bruker.

Begravelser er et økonomisk løft

Et tilbud du kanskje ikke forventer fra fagforeningen, er på gravsteiner, men Farmaceutene har en avtale med Fonus begravelsesbyrå om flere tjenester i forbindelse med begravelser. Torbergsen tror det kan bety mye for noen etterlatte. 

— En begravelse er et økonomisk løft, sier hun og legger til at Fonus også er en god samarbeidspartner som foreningen har samarbeidet med for å lage kurs om å ta de vanskelige samtalene på arbeidsplassen.

Åpen for forslag om medlemsfordeler

I tillegg til de ovennevnte har foreningen avtaler med Evindu på vinduer, balkongdører og skyvedører, Fjordkraft om strøm og mobilabonnement, advokatfirmaet Bull & Co om advokathjelp til annet enn jobb, Norsk Tannhelseforsikring om tann helseforsikring, Derma kurs om dermatologikurs og SMB Norge om bistand til selvstendig apotekere.

Det er generalsekretæren selv som ordner med avtalene. Hun understreker at kjerneoppgavene til foreningene alltid prioriteres foran medlemsfordelene, men at betydningen av medlemsfordelene ikke må undervurderes. Det kan gi stor trygghet og økonomisk gevinst for medlemmene, og ikke minst er det noe mange medlemmer forventer. Torbergsen får jevnlig ønsker fra medlemmene om medlemsfordeler, og hun tar gjerne imot innspill. 

— Jeg er åpen for forslag. Hvis medlemmer savner fordeler, så kan vi undersøke det, sier hun.