Det skriver PharmaTimes på sine nettsider.

Ifølge rapporten fra NHS Digital skal vaksinasjonsgraden ha gått ned for ni av tolv vaksiner som inngår i barnevaksinasjonsprogrammet i England. Målingen har blitt gjort for barn ved 12 måneder, 24 måneder og fem år. 

MMR-vaksineringsdekningen (meslinger, kusma og røde hunder) for barn på to år falt fra 91,6 til 91,2 prosent. Selv om dette i seg selv ikke er et dramatisk fall, viser rapporten at dette er fjerde året på rad med fallende vaksinasjonsgrad for MMR-vaksinen. Tallet er også et stykke unna Verdens helseorganisasjons mål om 95 prosent vaksinerte. Tallet for barn over fem år datt også under 95 prosent i 2017-2018.

London har den laveste vaksinasjonsdekningen i England med kun 85,1 prosent. Områdene nord-øst i England har høyest dekningsgrad.

I tillegg så man nok en gang nedgang i vaksinasjonsgraden for 5- i 1-vaksinen som barn får ved ettårsalderen. Dette var femte året på rad med engang for denne vaksinen. 

Dekningsgraden for rotavirus-vaksinen gikk opp fra 89,6 til 90,1 prosent.

«Selv om Storbritannia har høye tall for rutinevaksinering, eksludert influensa, er ikke tallene høye nok til å holde på flokkimmuniteten, sier Dr David Elliman, immuniseringsekspert for Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH), til PharmaTimes.