4. juni lanseres boken Professor Fredrik Holst og hans drogesamling skrevet av farmasøyt og professor emerita, Berit Smestad Paulsen, sammen med Øivind Larsen og Anne Vaalund.

— Lansering skulle skje med brask og bram den 4, juni, men koronasituasjonen har gjort dette en smule vanskelig, skriver Smestad Paulsen i en e-post. 

Hun lover likevel et interessant webinar med presentasjon av boken og flere dyptgående foredrag om mannen og temaet.

Les også: Unik samling medisinplanter dukket opp under ryddesjau

Glad for at boken er klar

Smestad Paulsen har jobbet med drogesamlingen, utstillingen og boken siden hun snublet over samlingen i forbindelse med at Farmasøytisk Institutt ryddes som forberedelse til flytting. Utstillingen har lenge stått utstilt i et lite minimuseum ved siden av bokhandelen i Kristian Ottosens hus på Blindern. Nå er hun glad for å endelig kunne presentere boken som publiseres som supplement 27 i tidsskriftet Michael, utgitt av Det norske medicinske Selskab.

Interessante foredrag

Under webinaret presenteres boken, rehabiliteringen av Frederik Holsts grav på Vår Frelsers gravlund og innstiftelsen av Frederik Holst-forelesningen som en årlig foreteelse ved Institutt for helse og samfunn. 

I tillegg vil professor Jørund Straand fra Institutt for helse og samfunn (Helsam), UiO snakke om professor Nils Berner Sørenssens (1774–1857) sykdomslære og undervisning i terapi.

Smestad Paulsen skal fortelle om arbeidet med Holsts gjenoppdagede drogesamling: Catalogus Musei pharmacoloci Universitas Regiæ Friedericianæ.