— Det ble jo en eksplosjon i kunde­tilstrømningen den 12. mars. Da var det lange køer helt til vi stengte, og det var litt hamstringstendenser, sier han.

— Det var den tøffeste apotekdagen jeg har hatt i min tid i bransjen.

Les også: Kaotiske, hektiske, skremmende og artige koronatider

Da han gikk hjem den kvelden, var han bekymret for hvordan dagene fremover ville bli. Etterfølgende ­fredag og lørdag var travle, men ikke like ­krevende. Uken etter roet det seg betydelig, og etter påske har det vært stille.

— Vi har nok litt mindre kunder enn vi skulle hatt i dag, tror han.

Med den store økningen i starten har de litt å gå på, og han antar de klarer seg greit, men synes det blir spennende å se hvordan det utvikler seg fremover.

Ingen på apoteket hans har vært syke, og etter det de oppfattet som en ilddåp de første dagene, tar de fleste situasjonen med ro.

— Da sto folk tett her og smittefaren var enorm for oss. Vi var litt engstelige da, men når vi overlevde den perioden uten å bli syke, så er vi veldig glade for det. Og nå har vi så gode tiltak og rutiner at det er ingen av oss som er engstelig for å bli smittet.

Han opplever at kundene er positive, og de får mye gode tilbakemeldinger.

— Folk er utrolig takknemlige for at vi er her og at dørene er åpne. Det motiverer og gjør det hyggelig å kunne gjøre den samfunnskritiske jobben vi er satt her til å gjøre.