— Det kom jo litt sånn brått på, sier hun og forteller om lange køer og mange kunder torsdag 12. mars. Da hadde de nok rundt dobbelt så mye trafikk som en vanlig travel dag.

Les også: Kaotiske, hektiske, skremmende og artige koronatider

Mot påsken roet det seg, og nå er trafikken litt lavere enn vanlig.

Hun merker at folk har tatt inn over seg at vi må passe på hverandre og være bevisst smittefaren og har ikke hatt mye problemer med misfornøyde kunder.

— Det har gått veldig bra med kundene. De har vært veldig for­stå­elses­fulle.

På Stovner jobber de mye med ­hygienen, og Naz ­forteller at det kunne være litt stress å huske på å sprite alt ofte nok i starten.

— Men nå går det bra.

Hun er ikke så bekymret for å bli ­smittet selv og ­opplever ikke at de andre på apoteket uttrykker mye bekymring heller.

I det store og hele har ikke koronadagene i apoteket vært så annerledes enn vanlig.

— Det har bare vært veldig mye å gjøre.

Stovner er et av områdene i Oslo hvor viruset ikke var under kontroll da NFT var på besøk, og eldre, som er en risikogruppe, er en stor kundegruppe. Derfor tar ­apoteket relativt strenge forholdsregler. Bruk av munnbind er ­valgfritt, men det er flere og flere som har begynt å bruke det etter at det ble tilgjengelig.

— Vi mener at riktig bruk er med på å redusere ­smittefaren og velger derfor å bruke det, sier Naz.

Farmasøytene Elizabet Mitrevska og Johaina Rifai bekrefter det sjefen sier og beskriver også situa­sjonen som hektisk, men at det går bra nå.

De to synes rutiner og tiltak fungerer bra, men kan fortelle at det har vært litt uvant å jobbe med munnbind. Mitrevska smiler og forteller om litt upraktiske hendelser både med tyggegummi og kaffe.

— Det har blitt minimalt med kaffe, smiler hun.

— Ja, og så går en og puster inn egen kaffeånde, ler Rifai.