I fjor hadde Apotek 1 stands og farmasøyter på flere festivaler i løpet av sommeren. Det ga mersmak, og i år dukker de opp på hele fem festivaler rundt i landet. De har allerede besøkt NEON Trondheim, Trondheim Rock, Bergenfest og Tons of Rock. Mot slutten av august blir de å finne på Findings i Oslo. 

— Vi er jo som regel der folk er, smiler farmasøyt og fagrådgiver Maren Hoff når vi møter henne og farmasøyt og fagrådgiver Rebekka Gitlestad under første dag av Tons of Rock på Ekebergsletta i Oslo 22. juni. 

— Vi er her for å hjelpe til og bidra. Vi tilbyr solkrem, vannflasker og selger relevante festivalprodukter, legger hun til. 

 

 

LES OGSÅ: Apotek 1 har bransjens mest fornøyde kunder

Solkrem og regnponchoer på Tons of Rock

I tillegg til solkrem og vannflasker har de med seg en hudscanner, et lykkehjul besøkende snurrer for premier og en egen vogn hvor de blant annet selger regnponchoer og øreplugger. Alt svært populært – til sin tid.

— Responsen er kjempegod. Det var helt fantastisk i fjor. Da var det nydelig vær, veldig mye sol og varmt. Da gikk det mye solkrem og mange var glad for å komme inn i teltet og få litt skygge og vannposer, sier Gitlestad der vi står på en regnvåt slette og prater.

Apotek 1 besøkte blant annet rock- og metalfestivalen Tons of Rock i sommer

Årets Tons of Rock startet med et etterlengtet, men for de metalfrelste litt dårlig planlagt regnskyll.  

— Mens i år, så kommer de under teltet for å holde seg tørre og få kjøpt poncho, smiler hun som gleder seg til resten av festivalen som frister med blå himmel.

— Vi har fått mange gode kommentarer allerede. De er så glade for at vi er her, legger hun til. 

Farmasøyter og Apotek 1 dekker et behov på festival

I løpet av festivaldagene er det mange som er innom standen og boden til Apotek 1, og begge er helt enige om at de er på rett sted og tilbyr noe som festivalpublikum trenger. 

— Vi fyller et behov de har, sier Gitlestad.

Ikke minst er solkrem viktig på rockefestivaler. De opplever at Apotek 1 besøkte blant annet rock- og metalfestivalen Tons of Rock i sommerde mange veltatoverte festivalgjengerne er ivrig etter å få solkrem med høy faktor til å beskytte tatoveringene sine. I etterkant av festivalen som fortsatte med tre solstekende dager kan de rapportere at de til sammen leverte ut 70 000 drikkeflasker.

Rift blant farmasøyter om å jobbe på festival

Bare på rockefestivalen i Oslo er mellom 50 og 60 Apotek 1-ansatte involvert i alt fra rigging til rådgiving, og de er ikke vonde å be.

— Det er rift om å være her. Det er ett av sommerens høydepunkt, sier Hoff som er glad for at hun fikk være med selv om hun stort sett bare blir stående på stand og jobbe til langt på natt to dager.

— Det er en helt annen jobbhverdag. Det er utrolig morsomt å være her, sier hun.  

— Det er skikkelig gøy, legger Gitlestad til. 

Hun har ikke fullt så lang dag og skal få med seg et glimt av Guns N´Roses som spiller et par timer etter at vi snakker med dem.

LES OGSÅ: Datatilsynet irettesetter Apotek 1 og 72 kommuner

Apotek 1 besøkte blant annet rock- og metalfestivalen Tons of Rock i sommer

Bygger bedriftskultur 

I vognen ved siden av standen står Morten Egeberg Kolobekken, Kari Skaug Fredrikson og Silje Bårdsen. De stortrives også på festival. Egeberg Kolobekken som jobber i kompetanseavdelingen synes noe av det fine er at han jobber sammen med folk fra hele organisasjonen. 

— Det er veldig gøy. Vi bygger kultur innad ved å være til stede, sier han som synes publikummet er helt fantastisk selv om det tidvis høljregnet første dag av festivalen. 

— Så vi har hatt godt salg av regnponchoer, smiler han. 

Ved lykkehjulet finner vi Amanpreet Singh Bhambra. Han tilstår at metalmusikken ikke er hans favoritt, men den vokser på ham. Det beste er å være sosial og være på en annen arena sammen med kolleger. 

Apotek 1 besøkte blant annet rock- og metalfestivalen Tons of Rock i sommer