I løpet av fem uker har Vitusapotek donert 40 403 meslingvaksiner til Leger Uten Grenser, som setter vaksinene i utsatte områder i verden. 

— Jeg blir stolt når jeg tenker på hva denne donasjonen bidrar til. Leger Uten Grenser skriver på sine sider at over 20 millioner barneliv har blitt spart på grunn av en effektiv og billig vaksine, uttaler Mona Bugge, farmasøyt og fagrådgiver i Vitusapotek, i en pressemelding.


HØYEST ANTALL VAKSINER: Vitusapotek Haugesund er på vaksinetoppen i apotekkjeden og har donert 905 meslingvaksiner til Leger Uten Grenser. Her er apoteker Grethe Helen Lilleeng omkranset av kollegene Michelle Panoyan (t.v.) og Daria Storesund. Foto: VitusapotekHaugesund på topp

I Rogaland finner vi apoteket som har satt høyest antall vaksiner per kunde. 
— Vi gjør alt vi kan for å få plass til drop-in-kundene. Kundene forteller oss at de setter pris på å slippe å måtte dra til legen for å få resept, konstaterer apoteker Grethe Helen Lilleeng ved Vitusapotek Haugesund.

Hun forteller at apoteket vaksinerer også på lørdager, noe de har fått positive tilbakemeldinger på siden mange ikke har tid i hverdagen. 
— Vi er dessuten proaktive når det kommer til å minne kundene som er her for å sette koronavaksine, på at de også kan ta influensavaksinen i samme slengen.

Livreddende meslingvaksine

Meslinger tar livet av over 100 000 mennesker hvert år, og de fleste er under fem år.
Ifølge Mari Kaupang, næringslivsansvarlig i Leger Uten Grenser, finnes det ingen god behandling mot virussykdommen, men det finnes en trygg og effektiv vaksine. Dessverre har ikke alle tilgang på den.

— Takket være støtten fra Vitusapotek og deres kunder kan Leger Uten Grenser sørge for at flere av de som trenger det mest, får den livreddende meslingvaksinen, sier hun.

Leger Uten Grenser har i flere år drevet et intensivt vaksineringsarbeid mot meslinger, med mål om å etablere flokkimmunitet i lokalsamfunn. I 2022 satt de over fire millioner meslingvaksiner i rammede områder.