Det var torsdag 24. august at en mannlig student gikk til angrep med kniv på to kvinnelige ansatte ved Farmasøytisk institutt (FI). Den ene kvinnen ble alvorlig skadd, mens den andre fikk lettere skader. 

Gjerningsmannen varetektsfengslet

Ifølge NRK hadde studenten nylig strøket på eksamen. Mannen i 20-årene er nå siktet for kroppsskade og drapsforsøk, og han er varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, melder Khrono.

— FI har en trygg leder

Det er Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), som besvarer spørsmål fra pressen rundt den dramatiske begivenheten. 

Det er en skremmende og alvorlig hendelse som preger hele universitetet, uttaler han til farmatid.no.

Hva gjør UiO for å ivareta ansatte og studenter ved FI?

Vi starter overordnet. Dette er en hendelse som traff enkeltmennesker, og disse følges selvsagt opp. Farmasøytisk institutt har imidlertid et nært og lite miljø, så vi er opptatt av å ta vare på alle menneskene som er knyttet til instituttet. Vårt første fokus er å tilby ulike helsetjenester for de som har behov for det, sier Stølen.

Han roser ledelsen ved Farmasøytisk institutt, som håndterer situasjonen på en utmerket måte.

Instituttleder Kathrin Bjerknes er en trygg leder som håndterer dette godt.
 

Vil se på egne rutiner

UiOs rektor påpeker også viktigheten av å komme tilbake til en normal hverdag ved universitetet, som er Norges eldste med sine 212 år.

Det er første gang vi opplever noe slikt, og vi skal selvfølgelig gjøre det vi kan for å følge opp de berørte – og andre ved universitetet, som måtte ha behov for det. Men ellers er det viktig med en normalisert hverdag, konstaterer han.

Stølen opplyser videre at UiO vil ta lærdom av den dramatiske begivenheten og se på sine rutiner, hvilket betyr at beredskap vil stå på agendaen fremover.