Norges Farmaceutiske Forening skal for første gang ha stand på Arendalsuka, og Region Sør har fått ansvaret for å organisere det.

— Vi sa som Pippi Langstrømpe: «Dette har vi ikke gjort før, så det klarer vi helt sikkert», smiler leder i Region Sør, Wenche Eie Reiersen.

Les også: Legemiddelprodusentene tar gjerne risiko; hvis de får betalt

God mulighet til å vise oss frem

Arendalsuka er en stor begivenhet, og Eie Reiersen tror det er en fin mulighet til å promotere farmasøyter. 

— Det er virkelig en plass hvor vi får vist oss frem, sier Eie Reiersen. 

Styret har funnet ut at det ikke er en oppskrift på hvordan lage en stand, så de legger størst vekt på å ha blide farmasøyter som kan vise folk hva farmasøyter gjør. Temaet de har valgt er: Vet du hva farmasøyten kan gjøre for deg?

— Vi håper vi kan trigge folks nysgjerrighet, sier hun.

I forkant vil foreningen kjøre en instagramkonkurranse for å samle inn bilder fra litt av alt det farmasøyter gjør. Bildene vil de bruke på standen. 

Ønsker å få med flere farmasøyter

Styret i regionen består av apotekfarmasøyter, og de har med seg en håndfull pensjonister, én farmasøyt fra sykehusapoteket og Farmaceutenes leder, men de ønsker å få med seg flere. 

 — Vi er jo en yrkesgruppe som gjør vanvittig mye forskjellig, så det hadde vært artig å få belyst mer av det, sier Eie Reiersen som påpeker at det er mange farmasøyter som jobber med forskjellig i regionen, blant annet flere legemiddelbedrifter og Helfo. 

Flere farmasøyter som vil være med kan også gi dem litt avlastning. 

— Det er mye dugnadsarbeid, så vi håper flere vil bidra med det. Da kan vi få spist litt og sånn, smiler hun. 

I tillegg hadde det vært fint å få med seg farmasøyter fra andre regioner. 

— Selv om det er vi som organiserer, så er det på vegne av hele foreningen. Hvis noen ferierer på Sørlandet og har lyst til å stå et par timer på stand, så er det helt supert! 

Meld deg på

Alle farmasøyter som vil delta er velkommen, og det krever ikke noe mer enn å stå så lenge du vil, om det er én time, én dag eller hele uka, være blid prate med mennesker og fortelle om jobben din og faget ditt. Alt logistikken ordner Arendalsuka, så det er ikke noe behov for sjauing eller liknende.  

— Vi behøver bare komme og stå og smile og by på oss selv. 

Arendalsuka er fra mandag 15. august til fredag 19. august, og standen er åpen 14.00 til 18.00 mandag, 11.00-17.00 tirsdag til torsdag og 09.00-14.00 fredag. 

De som ønsker å ta en tørn på stand kan melde seg til Kristel Nuri som er styremedlem i Region Sør og bemanningsansvarlig for standen. 

E-post: apo_kris@hotmail.com

Telefon: 99 72 26 68