Lise Wiik, leder for pensjonistforbundet i Telemark, mener prisforskjellene på reseptfrie medisiner har blitt altfor store i butikker og på nett. Hun reagerer kraftig på resultatene i en prissjekk publisert av NRK, der Apotek1 har satt ulike priser på en mengde varer.

— Det er grov diskriminering av eldre at medisiner kan koste dobbelt så mye i butikk som på nett, sier hun til NRK. 

LES OGSÅ: Apoteklovutvalget vil styrke apotek som faghandel

Pensjonistforbundet mener staten bør ta styringen

Pensjonistforbundet mener prisforskjellene er en økonomisk byrde for mange eldre, som ofte er storforbrukere av medisiner og som ikke alltid har mulighet til å handle på nett. 

Wiik mener staten bør ta styringen for å sikre rettferdige priser.

— Medisiner er jo en nødvendighetsvare for enkelte. Spesielt for mange eldre, sier hun på nrk.no.

Dyrere å drive apotek enn nettbutikk

Det er spesielt Apotek 1 som opererer med forskjellige priser og rammes av kritikken fra Pensjonistforbundet. 

Pressesjef i kjeden, Silje Ensrud, synes det er trist dersom noen opplever prisforskjellene som diskriminerende. Etter at NRK publiserte saken om prisforskjeller har de blitt kontaktet av mange kunder. Hun opplever at de fleste aksepterer prisforskjellen når de hører hvordan det henger sammen.

— De forstår at det er rimeligere å drive nettapotek, og at prisene er forskjellige i de to ulike markedene, sier hun til NRK.

— Vi velger å åpne apotek over hele landet i et samfunn der både bankfilialer, legekontorer og andre fysiske kontaktpunkter blir borte, legger hun til. 

LES OGSÅ: Farmasiet fremstiller apotekansatte som ufyselige og ufølsomme