I forbindelse med studiestart har Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene) besøkt alle studiestedene for å møte vordende farmasøyter, informere om foreningen og arbeidsmarkedet, rekruttere medlemmer og dele ut labfrakker. 

Juridisk rådgiver Christine Ødegaard Sten besøkte Oslomet – storbyuniversitetet, Universitetet i Oslo, Nord universitet og Universitetet i Bergen og synes det er hyggelig å reise rundt i landet og møte de ferske studentene. Hun rapporterer om godt oppmøte og bra interesse fra studentene på alle studiestedene. Ved Universitetet i Tromsø ble det møtekollisjon da Farmaceutene var på besøk, men det ble arrangert en ny labfrakkutdeling i regi av studentambassadøren uken etter.

LES OGSÅ: Ønsker du endring, må du ta ansvar selv

Farmaceutene informerte om fordelene med å være medlem i foreningen, og Ødegaard Sten merker at det naturlig nok er flere av de ferske studentene som ikke vet hva en fagforening faktisk gjør og hva de får ut av å være medlem.

— Jeg føler at noen fikk en aha-opplevelse om hva du får av fordeler, sier hun. 

I tillegg til lav kontingent og gratis labfrakk, får studenter mange fordeler som gratis studentforsikring, gode bankavtaler og jobbsøkerkurs. Ikke minst er det stor verdi i å kunne sende inn arbeidskontrakter og få råd og tips i en ansettelsessituasjon når det er på tide å søke jobb; også når de skal ha deltidsjobber under studietiden.

Ødegaard Sten vet mange godtar mye som deltidsansatte under studietiden og mener det er viktig at de ber om hjelp fra foreningen før de inngår kontrakter.  

— Det er viktig å få litt råd og veiledning da, så jeg håper studentene ser verdien av å være medlem gjennom studietiden, påpeker hun.

I skrivende stund har rundt 170 nye studenter valgt å melde seg inn i Farmaceutene i høst.

(Publisert i NFT nr. 7/2022 side 55.)