Administrerende direktør Ved Sukehusapoteka Vest, Jon Bolstad, informerte torsdag styret i SAV om at han trekker seg fra stillingen.

— Det har vore innhaldsrike, spennande og gjevande seks år i denne jobben. Samtidig har særleg dei siste månadane vore tøffe, ikkje minst for ulike leiarar og medarbeidarar, med mykje uro og sterkt press.  Difor tenkjer eg at organisasjonen akkurat no kan vere tent med ein annan ved roret for å ta arbeidet vidare. Dette har vore sentralt i dialogen eg har hatt med styreleiar og nestleiar, sier han på nettsidene til SAV.

LES OGSÅ: Legemiddelverket truer med dagbøter på 10 000 kroner

Lene Svartberg Jakobsen ansettes som konstituert

Styret har i møtet 8. juni konstituert Lene Svanberg Jakobsen som administrerende direktør. Hun har siden 2008 hatt stillingen som apoteker for Sjukehusapoteket i Haugesund. Svanberg Jakobsen er utdanna cand.pharm. fra Universitetet i Oslo, med hovedfag innen galenisk farmasi/legemiddelproduksjon.

Svanberg Jakobsen har også bakgrunn som avdelingsleder for produksjon og har helt frem til i dag jobbet aktivt i avdelingen. Hun har også hatt to perioder som konstituert apoteker ved Sjukehusapoteket i Bergen. Den siste ble avsluttet i januar 2021.

 Svanberg Jakobsen er konstituert fra 8. juni.