Etter avstemning blant innbyggerne i Kongsvinger var det Vitusapotek, som holder til i første etasje av EPA-bygget, som fikk Årets servicepris for 2020 i Kongsvinger.

— Det var en kjempestor overraskelse å få denne prisen, sier bestyrer Dina Engebretsen til Glåmdalen.

— Først og fremst er det de ansattes fortjeneste at apoteket har fått denne prisen. Det er gøy å vite at man har så flinke kolleger som kundene setter så stor pris på. Vi arbeider hele tiden for å få fornøyde kunder, sier en stolt bestyrer.

Les også: Norske kunder er tilfreds med apotekene

Tradisjon for service

Apoteket i EPA-bygget har lang tradisjon for service, og to av de ansatte fikk også serviceprisen i 2016, men da het apoteket Ditt apotek.

Juryen uttaler i forbindelse med utdelingen av årets pris følgende:

«Apotekene i Kongsvinger har i mange år stått i fremste rekke når det gjelder service. Vitusapotek er intet unntak, og har i 2020 blitt stemt fram av publikum som en verdig vinner av Årets servicepris. Dette er basert på god fagkunnskap, samt dyktig og hyggelig betjening av kundene. Vi vet – er deres kundeløfte. Vi vet – at dere er best.»

Hard konkurranse

Apoteket vant frem i hard konkurranse med mange populære bedrifter i kommunen.

— Vi fikk mange forslag på hvem som skulle få serviceprisen denne gangen, godt over 100. Det er nok jevnt over et godt servicenivå på bedriftene i Kongsvinger. Under koronaen har folk vært nødt til å handle mer lokalt, og på den måten fått testet ut servicen i byen, mener Uno Arnesen fra Byen vår som, sammen med Glåmdalen, står bak utdelingen av Årets servicepris, prisen ble delt ut for første gang i 2006.

De andre nominerte var Vianor, Fredrik & Louisa, Norli, REMA 1000 Langeland og Garnstua.

Prisvinneren får, foruten heder og ære, blomster, diplom og 5 000 kroner som er øremerket velferdstiltak til bedriftens ansatte.