Eurofins Scientific kjøper seg inn i Havlandet Forskningslaboratorium (HFL) som har vært eid av INC Gruppen. Målet er å utvikle et kompetansesenter for havbruk, fôranalyser, medisinanalyser, fiskehelse og forskning i Florø, melder fiskeribladet.no.

Quanh Le fortsetter som leder

Eurofins blir hovedeier i det nye selskapet, som får navnet Eurofins Havlandet. Hovedkontoret blir i Fjord Base i Florø i Vestland. Eurofins avdelinger i Måløy og Kristiansund blir overført til selskapet.

Farmasøyt og daglig leder i HFL, Quynh Le, vil fortsette som daglig leder i selskapet. 

Ifølge fiskeribladet.no sier hun at de ser veldig positivt på den nye medeieren, som vil bidra til å utvikle Florø til et nasjonalt kompetansesenter for den marine næringen.

Les også: Havlandet gjør labanalyser av medisinfôr i havgapet

Se video: NFT besøker Havlandet Forskningslaboratorium

Stort, globalt konsern

Eurofins Scientific har rundt 45 000 ansatte i 47 land. I Norge har de over 200 ansatte, fordelt på flere kontorer. Det norske hovedkontoret ligger i Moss.

— Samarbeidet med HFL vil styrke våre utviklingsmuligheter, og gi en base for vår satsing inn mot den blå næring. Dette er et marked i stor utvikling og hvor Norge er verdensledende. HFL har lang erfaring og høy kompetanse, og vil bli en god partner i vårt videre arbeid, sier Jon Ragnar Røed, administrerende direktør i Eurofins Food & Feed Testing Norway ifølge fiskeribladet.no.

Les også: Havlandet legger millioner i nytt forskningslaboratorium