Farmasiveteraner vil gi farmasihytta nytt liv innen hundreårsdagen
Farmasihytta har vært på grensen til å forfalle. En gruppe farmasiveteraner tar nå tak for å forvandle den til norsk farmasis storstue.
Farmasøytenes Idrettsforening (FIF) har i det siste tiåret gått fra å være en forening for farmasøyter til å nesten bli en ren studentforening. Samtidig har den aldrende farmasihytta, som FIF eier og som ligger ved Blankvann i Nordmarka, blitt mindre brukt og er på randen av forfall.
I forbindelse med at FIF i et par år har ønsket å gjøre noen grep på hytta har en gruppe tidligere medlemmer engasjert seg.
— Vi har nå fått mobilisert et nytt styre, bestående av en gruppe erfarne farmasøyter som for mange år siden satt i styret for FIF, deriblant to professorer, to laboratoriesjefer og en verdensmester i orientering, samt fem driftige studenter, smiler Håvard Selby Ebbestad som har tatt på seg presidentvervet.
I tillegg til styret har FIF gjenoppvekket det som tidligere het Eldres Råd, som vil påse at driften av foreningen er forsvarlig over tid.
Både Ellen Finstad og Per Kristian Faksvåg har varme minner fra farmasuihytta. Les profilintervjuene med dem:
Ellen Finstad: Apotekfarmasiens blide røde tråd
Per Kristian Faksvåg: Kompetansejeger og riksfarmasøyt
Storstue for norske farmasøyter
Den overordnede planen er at Farmasihytta skal være i tipp topp stand til 100-årsjubileet for hytta i 2026, og at farmasøyter fra alle deler av profesjonen og hele landet skal ta den i bruk.
— Vi har en visjon om at Farmasihytta kan være profesjonens storstue i Norge. Et hyggelig og fint sted hvor man drar på overnattingstur, arrangerer kull-tur, ta med en gruppe fra jobben og så videre. Styret er opptatt at dette skal være et sted for alle farmasøyter og farmasistudenter i Norge, ikke bare de som er eller har vært knyttet til studiet på Blindern, sier Selby Ebbestad som lover at rekrutteringen vil intensiveres i første halvdel av 2021.
Les også: Synes det er helt nydelig med mentor
Starter arbeidet i år
Foreningen skal bruke 2021 til å sette sammen en overordnet plan for alt som må gjøres med hytta de neste fem årene, med prioriteringer og kostnadsoverslag.
— Så vil dette rulles ut, oppdelt i prosjekter der vi ønsker å mobilisere mange farmasøyter og studenter. Prosjektene vil få egne budsjett og finansieringsopplegg. Vi ønsker både å søke penger fra alle mulige støtteordninger, samt mobilisere farmasøyter i det ganske land til økonomiske bidrag til spesifikke formål. Der man raskt ser hva støtten har gått til, og kan glede seg over resultatet.
Alle kan følge med på hva som skjer med hytta og engasjere seg via foreningens facebookside.
Gjenstarter O-løpet og skidagen
Styret har også ambisjoner om å igjen kunne arrangere de tradisjonelle hytteaktivitetene, orienteringsløpet og skidagen.
— Hvis pandemien tillater det, vil O-løpet igjen bli arrangert for første gang på mange år, lørdag 25. september. Og forhåpentligvis skimesterskap vinteren 2022, sier Selby Ebbestad.
Veteraner og nykommere
Styret i FIF:
President Håvard Selby Ebbestad
Nestleder og studentrepresentant Jonas Didriksen
Hyttesjef Tore Haslemo
Sekretær Helle Wangensteen
Informasjonsansvarlig Anne Margrethe Hausken Nordberg
Kasserer Vigdis Aas
Studentrepresentant og ass. hyttesjef Cecilia Bekkhus
Studentrepresentant og ass. kasserer Kristoffer Stubbene Sjøgren
Studentrepresentant og ass. sekretær Kristine Horgen
Studentrepresentant og ass. informasjonsansvarlig Maiken Einvik
FIF-Rådet:
Karl Arne Wærnhus
Anders Åsberg
Jon Øystein Nossen
Øyvind Holte
Tone Merete Ebbestad