Farmasøyt Line Henrikke Hiorth er én av tre gründere bak det nye nettapoteket Lynx Apotek. Sammen med Cathrin Fiskerstrand og Synne Bakker, kunne hun etter noen måneders intense forberedelser endelig åpne satsingen i midten av april. 

— Foreløpig har det virkelig slått an, og responsen har vært veldig veldig god, sier hun med et stort smil.

Les også: Nettapotek ett år etter: — Vi har med seriøse  aktører å gjøre

Stor økning i alle nettapotek

Åpningsdagen var planlagt lenge, men kunne på en måte ikke vært planlagt bedre. Alle nettbutikker varsler stor økning som følge av at folk holde seg hjemme under koronakrisen. Nettapoteket Farmasiet har jevnlig rapportert om rekordsalg, med flere hundre ganger økning fra samme tid i fjor og salg av tusen pakker paracet i timen. 

— Det er klart vi traff rett i koronatid der apotekkundene ble litt tvunget til å endre handlemønster og nettapotek ble en stor del av det. Det er helt forferdelig, men det ga oss helt klart en boost i starten, sier Hiorth. 

Nå når vi forhåpentlig ser slutten på krisen, håper hun kundene opprettholder noen av de nye vanene sine. Frem til nå har ikke apotekkundene hatt god kjennskap til nettapotek.

— Korona gjorde noe med det tankesettet.

Satser på hudpleie og livsstil

Samtidig opplever Hiorth at kundene setter pris på at de skiller seg ut fra de andre apotekene på nett med sin nisjesatsing innen hudpleie. Hun tror nordmenn synes det er spennende med satsingen på hudprodukter med høy kvalitet og en gjennomarbeidet nettside med stort fokus på estetikk, livsstilartikler og gode faglige råd.

— Det er vi veldig glad for å høre, smiler hun. 

— Vi vil gjøre handleopplevelsen annerledes og skape en handleopplevelse der du kommer inn i lite univers hvor du kan drømme deg bort, legger hun til.

I tillegg til satsingen på hud, har Lynx så klart alle de vanlige apotekvarene, og hun ser at de også går bra. 

— Drageren inn er nok i utgangspunktet hudprodukter, men det er fortsatt overraskende mange som finner veien til tannpirkere og allergimedisin, sier hun og legger til at de på sikt vil satse mer på de tradisjonelle apotekproduktene og at neste teknologiske skritt er å integrere reseptformidleren i nettbutikkens system. 

 Lynx har grossistavtale med Alliance Healthcare og har fysiske lokaler på Økern. 

Les også: Økt digitalisering i Sverige