Lytix Biopharma AS opplyser i en pressemelding at de har skrevet avtale med nobelprisvinner James Allison og hans kone kreftlegen Padmanee Sharma fra MD Anderson Cancer Center. De to skal være strategiske rådgivere og sitte i bedriftens vitenskapelige rådgivende utvalg.

Les også: Forskere bak immunterapi mot kreft får nobelprisen i medisin

Lytix Biopharma produserer immunterapeutiske legemidler som aktiverer pasientens immunsystem for å bekjempe kreft. 

Les også: Peptider til kamp mot kreft

Allison fikk nobelprisen i fysiologi eller medisin sammen med japanske Tasuku Honjo i 2018 for deres oppdagelser av kreftbehandling med immunterapi. Uavhengig av hverandre oppdaget de at immunforsvaret kan hjelpes til å bekjempe kreftceller. Allison hedres for å oppdage et molekyl som bremser T-cellenes immunrespons. 

Lytix er strålende fornøyd med å kunne ønske de to velkommen inn i sitt rådgiverkorps.

— Jim (James Allison) har en ærverdig karriere fra studier av T-celleresponser i kreft, er en av grunnleggerne av moderne immunterapi og la grunnlaget for suksessen til immunkontrollpunkthemmere i kampen mot kreft. Pam (Padmanee Sharma) er internasjonalt anerkjent både som lege og forsker som jobber hardt for å løse problemet med immunterapimotstand, sier Administrerende direktør i Lytix, Edwin Klumper. 

Han påpeker samtidig at Lytix sitt rådgivende utvalg består av verdensledende forskere innen immunonkologi. 

— Vi er beæret over at de har tilbudt sin støtte for å videreutvikle våre onkologiske peptider med mål om å håndtere heterogenitet i svulster – en uløst utfordring inne kreftbehandling. Med støtte av våre rådgivere er Lytix i ferd med å samle midler til vårt viktige program i forsøket på å realisere dette neste store gjennombruddet innen immunterapi på kreft.