Tidligere apoteker i Sjukehusapoteket i Bergen, Pål Espen Johannessen, ble sagt opp i forbindelse med varslingen og uroen ved apoteket i fjor sommer. Etter to utlysningsrunder har eierforetaket Sjukehusapoteka Vest (SAV) fått på plass en erstatter. 

Waled Al-Zayadi starter etter planen i stillingen 1. august. Han etterfølger da Ken Tesaker, som har vært konstituert i stillingen siden juni 2023.

— Eg ser verkeleg fram til å leie den fantastiske kompetansen som Sjukehusapoteket i Bergen har, sier Waled Al-Zayadi, i en pressemelding på Sjukehusapoteka Vests nettsider. 

LES OGSÅ: Pål Espen Johannessen om forliket: — Kan gå med rak rygg og hevet hode

Apoteker i Apotek 1 og Apomed

Al-Zayadi har ni år som apoteker bak seg, hovedsakelig i Apotek 1. De siste årene har han vært apoteker i nettapoteket Apomed.

Nå ser han ifølge pressemeldingen frem til å lede Vestlandets største farmasimiljø. Sjukehusapoteket i Bergen har rundt 150 medarbeidere og arbeider tett på og med Helse Bergen og Haukeland Universitetssjukehus.

—  Vi skal utvikle vidare våre gode tenester og løyse samfunnsoppdraget på ein måte som viser seg att i gode opplevingar for både sjukehus og pasient, sier han på sav.no

Glad for å få Waled på laget

Som apoteker på Sjukehusapoteket i Bergen blir Al-Zayadi en del av toppledergruppen i Sjukehusapoteka Vest, ledet av administrerende direktør Tonje Folkvang. Hun er glad for at han takket ja til stillingen.

— Vi er glade for at Waled blir vår nye apotekar i Bergen og ein del av laget vårt i Sjukehusapoteka Vest. Han kjem til oss med ein solid og spennande bakgrunn, og eg er trygg på han vil bidra til å utvikle både apoteket og føretaket i god retning vidare, sier hun på sav.no.