I 2016 startet Patrick Hjetland snuslageret.no, som på kort tid ble Norges største snusbutikk på nett med omsetning på 250 millioner kroner. Ehandel.com opplyser at han nå legger tobakken på hylla for å satse på legemidler og helseprodukter i nettapoteket Apotera. Hjetland har store ambisjoner for sitt nye prosjekt. 

    — Apotera vil gå live i starten av august. Videre vil vi bruke de første månedene på å få satt organisasjonen. Deretter er det full fres fremover, og i 2023 vil vi ha en omsetning på 250MNOK. Vi håper å ha lært en del av alle de fantastiske menneskene i Haypp Group, så vi kan gjenta suksessen med Apotera, sa han til ehandel.com

Les også: Koronakrisen ga nytt nettapotek en pangstart

Ambisjoner

Med de ambisjonene går Apotera rett inn i konkurranse med Farmasiet som foreløpig er det absolutt største nettapoteket i Norge. Ifølge Finansavisen omsatte Farmasiet for 160 millioner kroner i 2019, har hatt stor økning under korona og har mål om omsetning på én milliard innen 2023. 

Hjetland er ikke bekymret for konkurransen og tror det fremdeles er god plass på nettapotekmarkedet. 

— Det er en del fellesnevnere mellom tobakk og apotek, med tanke på at begge er sterkt regulerte bransjer og selger små produkter med høye volum. Det er et marked med store muligheter på totalt 30 milliarder i omsetning, men enn så lenge er det en veldig liten nettandel her i Norge, sa han til Ehandel. 

Med på apoteralaget er Kristian Malm, som også var med på Snuslageret, samt tidligere administrerende direktør i Apotek 1 Norge og Kronans Apotek, Lars Birkeland. To farmasøyter skal også komme på plass i august.

Les også: Nettapotek ett år etter: — Vi har med seriøse  aktører å gjøre

15 nettapotek

I tillegg til Apotera og Farmasiet er det flere mindre nettapotek, blant annet nisjeapotek og nettapotek tilknyttet en kjede eller et annet apotek. 14 nettapotek sto på Legemiddelverkets liste over godkjente nettapotek da den ble oppdatert 31. mars 2020: 123apotek.no, Apotek, Boots apotek, iApoteket, ​Sydenapoteket, Sportsapoteket, Apotekhjem, Farmasiet, ApotekDirekte, PulsApotek, E-apoteket, Torget apotek/Torvet apotek, Vitusapotek og ​Lynx apotek.

Les også: Felleseuropeisk nettapotek-logo til Norge