Det to år gamle norske nettapoteket Apotera har jobbet for å hente penger i en emisjon, og Apotera-gründerne Patrick Hjetland og Kristian Malm har fått napp hos den svenske nettapotekgiganten Apotea. Med en omsetning på 4,6 milliarder kroner er Apotea den klare markedslederen på det svenske nettapotekmarkedet. Det melder Finansavisen.

— Det å få en så stor aktør, som har vært gjennom samme reise, inn på eiersiden vil gi gode synergier. Apotea kan bidra med erfaring og kompetanse. Vi ser frem mot å kunne akselerere vår vekst ytterligere som en utfordrer i det norske apotekmarkedet, sier administrerende direktør i Apotera, Patrick Hjetland til Finansavisen.

Hjetland ønsker ikke å gå ut med konkrete tall og detaljer rundt emisjonen til Finansavisen, men til di.se sier Apotea-sjef sier Pär Svärdson at de har kjøpt drøyt 50 prosent av aksjene i Apotera og at det blir et datterselskap. Han legger til at Apotea skal støtte Apotera med kapital, kunnskap og nordiske leverandøravtaler.

LES OGSÅ: Snusgründer vil konkurrere mot Farmasiet

Apotea har 11 års erfaring i Sverige

Apotea har drevet nettapotek i Sverige siden 2011. Den svenske aktøren har som mål å bli Nordens største nettapotek. Samtidig med investeringen i norske Apotera går de også inn i det finske nettapoteket Apomera.

– Jeg ser et enormt potensial i våre nordiske naboland. Jeg tror det trengs en utfordrer på markedene og det finnes også mange synergier mellom selskapene som vi kan dra fordel av, sier Svärdson til Finansavisen.

Apotera har høy omsetning, men går i minus

Ifølge Finansavisen hadde Apotera en omsetning på 69 millioner kroner på salg av ikke-reseptbelagte varer i 2021, men tapte over 19 millioner kroner på driften. 

Nettapoteket skal nå lansere reseptbelagte apotekvarer, noe som gjerne står for 70-80 prosent av omsetningen i fysiske apotek. Målet er å omsette for totalt 250 millioner kroner til neste år.