LINK Medical Research AS

• etablert i Oslo i 1995

• konsulentfirma (CRO) med oppdrag for kunder innen farmasøytisk- og bioteknologisk indu­stri og medisinske utstyrsprodusenter

• tilbyr tjenester innen områder som kliniske utprøvninger, regulatorisk arbeid, real world evidence, helse­økonomi, biometri, sikkerhetsrapportering, kvalitetssikring og medical affairs

• kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og England

• rundt 200 ansatte

Kilde: Link Medical Research

Leder for QA-avdelingen i Link ­Medical Research, farmasøyt Hilde Ringstad, har ikke oversikt over hvor mange farmasøyter de har ansatt, eller om det har blitt flere i det siste, men opplyser at de har ansatt mange ­farmasøyter og gjerne ansetter flere.

— Det er i hvert fall ikke en ulempe å være farmasøyt i denne bransjen, mener hun.

— Helt generelt så vil jeg si at farmasi­-
­utdanningen er en bred­ ­utdanning som er god å bygge på. En farmasøyt vil ha et godt utgangspunkt for å kunne utvikle seg i forskjellige retninger, ­legger hun til.

Les også: Erfaren farmasøyt­konsulent anbefaler flere å teste bransjen

Farmasikompetanse er unik

Ringstad understreker at de ikke først og fremst ser på utdanning, men ­erfaring og konkret kompetanse, både når de ansetter og sender ansatte på oppdrag.

— I noen sammenhenger er farmasikompetansen ganske unik, sier hun og forklarer at en stor del av opp­dragene deres handler om å lede kliniske studier, men de jobber også med hele utviklingskjeden fra utvikling til markedsføring og har mange oppdrag hvor de hjelper legemiddelfirmaer med regulatoriske oppgaver, markedsføringstillatelse, pakningsvedlegg og reklamemateriell og grossister med blant annet å ­etablere eller revidere kvalitetssystemer.

— Det er oppgaver som farmasøyter er veldig velegnet til.

Les også: Teriak tilbyr konsulenter som faktisk vet hva et legemiddel er

Søk, selv om det ikke står «farmasøyt»

Noen ganger leter Link Medical ­ekspli­sitt etter farmasøyter, men ofte er utlys­ningene deres mer generelle når det gjelder utdanning, og Ringstad anbefaler gjerne farma­søyter, både nyutdannede og de med mer erfaring, om å søke seg til Link Medical.

— Man må ikke se seg blind på at det må stå «farmasøyt» i utlysnings­teksten. Hvis man synes en annonse ser ­spennende ut, så er det bare å ta en telefon, sier hun og minner om at så lenge utdanningen dekker grunn­leggende krav, så er det andre egenskaper som ofte er avgjørende.

Link Medical har ikke omfattende trainee-programmer som de største konsulentselskapene, men de har intro­duksjonsprogram og opplæring til­passet den enkelte stilling og arbeidsområde.

— Når vi ansetter, så søker vi etter noen som har lyst til å være ­konsulent. Man må synes det er interessant å arbeide for ulike ­oppdragsgivere, få variert erfaring og like endringer og litt uforutsigbarhet.

Les også: Christina Westerveld Haug mener konsulentarbeid gir frihet

(Publisert i NFT nr. 4/2021 side 19)