Elin Johannessen hadde fremdeles ikke startet i sin nye jobb som konsulent i Teriak da hun og resten av ­firmaet traff NFT, men gleder seg til å starte.

— Det jeg synes høres interessant ut med jobben, er at det virker ­veldig variert, at man kan gjøre ­veldig mye forskjellige, og at man ikke bare ­jobber i de samme prosjektene eller gjør de samme arbeidsoppgavene, men at man kan ha forskjellige ­kunder hvor man lærer masse, sier hun.

— Er dette en jobb du kunne sett for deg da du studerte?

— Nei, jeg hadde aldri hørt at farmasøyter kunne være konsulenter da. Der er det jo mest fokus på apotek egentlig. Jeg har ikke alltid drømt om å bli konsulent, men jeg tror det kan passe meg veldig bra med min personlighet og hva jeg liker å gjøre. Og det er noe med det at det man leverer har veldig mye å si; det er motivasjon for å gjøre en god jobb. Jeg synes det er litt gøy at det du leverer har mye å si for om du får oppdrag igjen eller det blir forlenget. Det er også en ting som jeg synes høres spennende ut med jobben.

Les også: Teriak tilbyr konsulenter som faktisk vet hva et legemiddel er

Teriak er såpass sikre på at de vil oppleve fortsatt økning at de i ­tillegg til å ansette Johannessen, leter etter flere mulige kolleger og ber alle ­farmasøyter som drømmer om eller synes det høres spennende ut å bli konsulent, ta kontakt.

— Vi håper å bli større, og vi mener vi har grunnlag for å bli større nå, påpeker Per Olav Kormeset.

— Hva ser dere etter hos en god konsulent?

— Vi ser etter folk som er så erfarne at de kan gå inn og gjøre selvstendige oppdrag, sier ­Ken Tesaker som forklarer at Teriak ikke har ­ressurser til å ansette nyutdannede, men vil gjerne ha unge farmasøyter. Det viktige er at de har drivkraft og forståelse for prosjektarbeid.

— Alle som er nye på en ­arbeidsplass bør ­absolutt si ja til alle prosjekter de blir invitert med på. Det gjelder enten de vil jobbe hos oss eller om de vil ha en karriere der de er. Det er den beste måten å få lært mye på som ung, og du får ofte muligheten på prosjekter.

(Publisert i NFT nr. 4/2021 side 17)