Rundt fem studenter med bachelor fra Norge har blitt tatt opp årlig på School of Pharmaceutical Sciences ved ­Københavns Universitet (KU) i perioden 2016 til 2018. Nå har farmasiutdanningen i prinsippet sluttet å ta opp norske studenter fordi de gjør det for dårlig på studiet. Det synes de norske bachelorutdanningene er synd. 

Les alt om hvorfor København Universitet ikke tar inn norske reseptarer:  Københavns Universitet tar ikke lenger inn norske reseptarer

Nord universitet

Faggruppeleder farmasi, Unn Siri Olsen Farmasiutdanningen ved Nord universitet har kun bachelornivå, og noen studenter derfra har søkt seg videre til master i København. Faggruppeleder farmasi, Unn Siri Olsen (bildet), ser poenget i at de danske studentene har større ballast innen teoretiske emner når de starter på ­master i og med at norske studenter har praksis i sin bachelor.

Hun synes likevel det er synd at norske studenter ikke ­lenger får muligheten til å ta en master i Danmark.

— Det å ta en master i et annet land kan være lærerikt og nyttig på mange måter, sier hun.

Samtidig påpeker hun at kapasiteten i Norge blir større når Oslomet starter sin master.

— Jeg håper dermed at de som ønsker å ta en master og har karakterer til dette, vil kunne komme inn ved norske institusjoner på sikt.

Les også: Feiret det lille farmasieventyret i Nord-Trøndelag

Oslomet

studieleder Anne Berit WalterOslomet – storbyuniversitetet har frem til nå hatt bachelornivå på farmasiutdanningen, og en håndfull studenter derfra har søkt seg videre til master i København gjennom årene.

— Jeg synes det er leit at de ikke lenger vil ta imot studenter, særlig på grunn av deres erfaring med at studentene er for dårlige faglig sett, medgir studieleder Anne Berit Walter.

Hun minner om at København ikke har stengt helt for norske studenter, og at det finnes muligheter for gode studenter som vil ta master i Danmarks hovedstad.

— For å sikre gode studenter kunne de jo også hatt et opptakskrav slik vi har, legger hun til.

Hun tror kanskje ikke interessen for å ta master i København blir så stor når Oslomet selv kan tilby master i farmasi fra høsten 2022.

Les også: Oslomet får master i farmasi

(Publisert i NFT nr. 1/2022 side 23)