Etter å ha sett en koronavaksine satt i Apotek 1 på Ski storsenter kunne helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol slå fast at hun er stolt over at de fikk på plass en avtale om koronavaksinering i apotek. 

— Jeg er glad for å se det i praksis. Det ser ut som ordningen fungerer bra, sa hun. 

Les også: Regjeringen inkluderer apotekene i koronavaksinasjonen

Kjerkol er klar på at kommunene gjør en fantastisk innsats, men at de trenger avlastning, og da er apotekene et lite, men viktig supplement. 

— Det å kunne stikke innom sitt lokale apotek utenom vaksinesentrenes åpningstid er veldig bra.

Skryt for vaksinasjonsinnsatsen: Helseminister Ingvild Kjerkol skrøt av apotekene, her ved apoteker Apotek 1 Ski storsenter, Tonje Tobiasen, og kommunene, her ved ordfører i Nordre Follo, Hanne Opdan. Skryt for vaksinasjonsinnsatsen: Helseminister Ingvild Kjerkol skrøt av apotekene, her ved apoteker Apotek 1 Ski storsenter, Tonje Tobiasen, og kommunene, her ved ordfører i Nordre Follo, Hanne Opdan. 

God støtte til kommunene

Avdelingsleder smittevern i Nordre Follo kommune, Marit Skjerven, bekreftet det helseministeren sa. 

— Vi hadde kjørt hardt løp gjennom jula, så vi trengte litt fri og apotekene stilte opp og holdt åpent når vi var stengt, sa hun og skrøt av alle de fem apotekene som har vært med på vaksineringen, tre Apotek 1 og to Vitusapotek, og la til med et smil:

— Tonje [apoteker Tonje Tobiasen] og apoteket her var best i klassen.  

I tillegg til å avlaste, mener Skjerven apotekene er viktig for å gi tilbud til de som av forskjellige grunner ikke vil eller kan bruke vaksinesenteret. Ungdom ser ut til å synes det er lettere å gå innom apoteket når det passer dem best selv, noen er ukomfortable på det store vaksinesenteret med mye folk, noen går på apoteket fordi de ansatte på apoteket har samme kulturelle og språklige bakgrunn, og noen synes det er langt å reise til vaksinesenteret. 

Apoteket var siste post på helseministerens rundtur i Viken som blant annet tok henne innom Sarpsborg kommunes vaksinesenter.