Politiet har den siste uken fortalt om fem tyverier og ran på apotek i bergensområdet. Fire av de fem skjedde på Askøy. 

I følge Bergens Tidende opplyser etterforskningsleder Petter Indrelid at politiet mistenker en sammenheng mellom flere av ranene.

Torsdag 9. februar var det tyveri på både Boots Apotek og Apotek 1 på Kleppestø Senter.

— Vi har video av disse, og kan se en forbindelse mellom de to hendelsene, sier Indrelid på bt.no.

LES OGSÅ: Kvinne ranet apotek på Jessheim

Mistenker mobil vinningskriminalitet

Videoen viser to menn i 40- eller 50-årene. Dette ranet har politiet mye informasjon om.

— Dette kan se planlagt og profesjonelt ut. De bruker litt tid på dem, og bytter mellom hvem som gjør hva. Vi mistenker at dette er mobil vinningskriminalitet. Men det er for tidlig å si noe sikkert, utdyper Indrelid til bt.no.

To dager senere, lørdag 11. februar, ble det meldt om et nytt tyveri. Denne gangen på Apotek 1 i Holmedalen på Askøy. Da ble det stjålet kosmetikk for 10 000 til 15 000 kroner.

— Her har vi mindre informasjon om gjerningspersonene. Vi prøver å knytte det til tyveriene på Kleppestø senter. Men vi har ikke like gode spor her, opplyser han.

Han legger til at politiet gjerne ønsker informasjon fra publikum.

LES OGSÅ: Ran i apotek i Stange​​​​​​​

Et ran og et ransforsøk

Mandag denne uken, 13. februar, fikk politiet først melding om et ransforsøk på Boots Apotek på Kleppestø senter.

En mann forsøkte å true til seg medikamenter ved å levere en skriftlig lapp med trusler til betjeningen. Mannen fikk ikke med seg medikamenter fra Askøy, men en halv time senere skal det samme ha skjedd i Bergen sentrum. 

Da kom det en lik melding fra Vitusapotek i Krinkelkroken. Dette apoteket kunne også melde at en mann hadde levert trusler via en lapp, og fikk slik sikret seg medikamenter.

Denne mannen ble pågrepet samme dag.

— Han er i 30-årene og ble tatt nede i byen. Videoovervåking og beskrivelser fra vitner gjorde at vi forsto hvem det kunne være. Så vi tok telefonisk kontakt, sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til BT mandag.