Leder i Norges Farmaceutiske Forenings ­studentforum, Benjamin Gao, tok over rollen høsten 2021 og er akkurat ferdig på tredje året i ­Bergen. Han bekjenner at han i en periode var ­misfornøyd med studiet og vurderte å bytte.

— Men så tenkte jeg: «Ok. Farmasi er på en måte det du gjøre det til som alt annet i livet, så da får jeg bare engasjere meg og gjøre det beste jeg kan og gjøre meg selv og farmasi bedre», sier han.

LES OGSÅ: Tillitsvalgtarbeid kan gi cv-en din et boost

Ta kontakt

Som sagt så gjort, og da muligheten for å være leder i Studentforum dukket opp nesten samtidig, kastet han seg på. Som leder føler han at han har en viss ­påvirkning på både studiet og farmasien. Han har blant annet blitt ­involvert i et prosjekt som vurderer endringer i studiet. Han har også blitt invitert av Norsk ­medisinstudentforening utland til å delta på faghelg i Krakow.

Gao tror alle studenter vil få noe ut av å delta mer aktivt og oppfordrer alle som ønsker endringer til å ta kontakt både for å få hjelp, men ikke minst for å bli med og engasjere seg.

— Ta gjerne kontakt med oss, smiler han.

Er der for studentene

Studentforum er først og fremst en kommunikasjonskanal mellom foreningen og farmasistudenter rundt i landet. De jobber for å få studentene til å se viktigheten av å være organisert og ha noen å støtte seg på når de skal ut i arbeidslivet, og hvert år er de med på å dele ut labfrakker på alle studiestedene.

Gao forklarer at til daglig handler det mest om å svare på henvendelser fra studentene, være ­kontaktledd mellom studiestedene og være en støtte for ­studentforeningene. Til sammen har de et stort nettverk og hjelper de forskjellige foreningene når de skal holde møter eller andre arrangementer.

— Det vi gjør mest, er å kommunisere og ­videreføre informasjon, fastslår han.

Drømmer om Danmark

Utover de vanlige aktivitetene har forumet sett på muligheten for å arrangere en sosial og ­faglig ­studenttur til Danmark for å se litt på hva slags ­muligheter det er for farmasøyter der. Gao har fått mye god respons fra studentene og mulige deltakere på turen, men det har vært litt vanskeligere å få ­kontakt med steder å besøke. Han håper de får jobbet mer med planene og kanskje få til en tur neste år.

LES OGSÅ: Københavns Universitet tar ikke lenger inn norske reseptarer

(Publisert i NFT nr. 6/2022 side 41.)