Den norske fabrikkens australske eiere Palla Pharma Ltd. er konkurs og selskapet er i ferd med å avvikles, melder Kragerø Blad Vestmar.

— Vi fortsetter å vurdere alternativer knyttet til datterselskapene i Storbritannia og Norge som enheter med fortsatt drift, opplyser administrator Craig Shepard fra rådgivings- og investeringsselskapet KordaMentha til kv.no.

Fabrikksjef i Palla Pharma, Craig Sweenie, bekrefter det Shepard sier. 

– De ansatte er blitt informert om den nåværende situasjonen og at vi ser på alle alternativer for den norske virksomheten. Vår daglige drift fortsetter som normalt, men de siste ukene har vi blitt påvirket av en del fravær som følge av koronasmitte, sier han til kv.no.

Til LMI opplyser Craig Sweeney at de er i dialog med interesserte aktører.

— ... men man kjøper vanligvis ikke en bedrift på to til tre dager. Vi jobber med å ta kontakt med så mange potensielle interesserte som mulig, men tiden jobber mot oss, sier han til lmi.no.

Les også: Vistin Pharma avslutter opioid- og tablettproduksjon

Bekymrede ansatte

Hovedtillitsvalgt Jørn Henning Isaksen legger ikke skjul på at de rundt 90 ansatte er preget av situasjonen. 

— Når den australske virksomheten avvikles, er det ikke til å unngå at vi opplever usikkerhet. Det er naturlig at man tenker og grubler litt, sier han til kv.no

— Vi har fått beskjed om at det jobbes aktivt med å finne løsninger, og vi håper jo på det beste og at vi får tilgang til råvarer. Vi har et stort kundepotensial og en god struktur i fabrikken hvor vi produserer «from powder to pill», så vi bør være salgbare, sier han håpefullt. 

Fabrikken har tidligere produsert medikamenter som Paracet, Ibuprofen, Paralgin Forte og diabetesmedisinen Metmorfin. Palla Pharma Norway AS sitter nå på flere egne lisenser og produserer tabletter under sitt eget merke. Etter hva Kragerø Blad Vestmar erfarer, frykter flere ansatte at disse lisensene kan bli solgt til andre aktører. 

Fabrikk med historie

Fabrikken i Gruveveien var eid av Weiders Farmasøytiske AS som ble grunnlagt av Olaf Weider i 1940 og ble senere til Weifa. I 2014 ble Weifa AS kjøpt av Aqualis og notert på Oslo børs. Juni 2015 splittet Weifa selskapet i Vistin Pharma og Weifa og Vistin kjøpte fabrikken. I 2017 ble fabrikken solgt til australske TPI Enterprises, som i fjor ble omdøpt til Palla Pharma.