19. april ble farmasøyt og daglig leder i Teriak, Ken Tesaker, valgt som ny styreleder i Norsk Farmasøytisk Selskap (NFS) under NFS´ årsmøte med generalforsamling.

Tesaker er takknemlig for tilliten og gleder seg til å ta fatt på vervet, og til DM Pharma sier han at det var enkelt å si ja da valgkomiteen spurte om hans kandidatur.

— Jeg og selskapet brenner for at farmasøyter skal brukes rett i samfunnet. De er viktige for å samle folk fra hele bransjen, og gjør mye bra for å vedlikeholde kunnskapen til farmasøyter, samt skape en debattarena for problemstillinger og diskusjon, sier han. 

Les også: Teriak tilbyr konsulenter som faktisk vet hva et legemiddel er

En viktig oppgave han allerede er i gang med er årets Farmasidager som endelig skal være fysisk igjen. 

Les også: Glimt fra Farmasidagene 2021

Ellers har han og styret klare ideer om hva de skal jobbe med fremover. 

— Styret har allerede i forkant av at jeg kom inn som styreleder arbeidet med en oppdatert strategi, og denne skal ferdigstilles med det nye styret. Det vi kan si nå er at vi skal jobbe for at farmasikompetansen blir brukt godt i samfunnet, sier han til DM Pharma.

Han har også en drøm om å vekke farmasiinteressen blant videregående elever. 

— Med en unik kombinasjon av medisin, biologi, kjemi og ingeniørfag burde det være mer populært, og vi er opptatt av at bransjen får tak i de mest ambisiøse og dyktige hodene. Jeg tror rett og slett at fagområdet er litt usynlig for en del som søker høyere utdanning, og at det går under radaren, siet han til DM Pharma.