Torsdag var det full jubel blant de ansatte hos Palla Pharma i Kragerø da det endelig ble klart at investorer sammen med en stor del av de ansatte fikk godkjennelse fra DNB og kunne kjøpe fabrikken. Kjøpet inkluderer tilhørende lisenser og fabrikken i Gruveveien. 

— Dette er helt ubeskrivelig. Vi har måttet roe hverandre ned de siste par timene, sa hovedtillitsvalgt og prosessoperatør Jørn Henning Isaksen til lokalavisen KV like etter at alt ble klart. 

Les også: Norsk tablettfabrikk i fare for å bli nedlagt

Investorkabalen skal ha vært klar i en ukes tid. Omtrent tre fjerdedeler av de ansatte blir med på eiersiden, og utgjør en aksjeandel på seks til ti prosent. 

— Vi gir dermed et signal om at vi ansatte ønsker å satse på arbeidsplassen vår. Det var viktig å tydeliggjøre det overfor hovedinvestoren. Han vil nok kanskje heller kalle seg for en gründer. Han har hatt god erfaring med liknende løsninger tidligere, men dette blir etter hva vi forstår hans første satsing i legemiddelindustrien, sa Isaksen til KV. 

Fabrikksjef Craig Sweenie er like fornøyd. 

— Det har vært en foruroligende tid de siste tre månedene, og de siste fire, fem ukene har vært ekstreme. Vi har lagt ned for mye blod, svette og tårer til å plutselig bli lagt ned. De tillitsvalgte har gjort en massiv jobb og vi har fått god støtte fra kommunen, fortalte han KV