
Farmasøyter Uten Grenser gir 100 000,- til TV-aksjonen 2022
Medisiner til de som trenger det mest, er rett inn i formålet til Farmasøyter Uten Grenser. De gir 100 000 kroner til Leger Uten Grenser og årets TV-aksjon.
Medisiner til de som trenger det mest, er rett inn i formålet til Farmasøyter Uten Grenser. De gir 100 000 kroner til Leger Uten Grenser og årets TV-aksjon.
Takedas landssjef mener overdrevent fokus på pris fra Beslutningsforum skaper et gap mellom hvilke legemidler som finnes og hvilke som er tilgjengelig i det norske helsevesenet.
Tidligere leder for Beslutningsforum, Stig Arild Slørdahl, er enig i at det tar for lang tid å få noen legemidler inn i helsevesenet. Bortsett fra det er han stolt av systemet som han mener er rettferdig og trygt.
Nye metoder har et tillitsproblem, men det blir ikke bedre så lenge alle skylder på hverandre.
LESERINNLEGG: Årets TV-aksjon til inntekt for Leger Uten grenser har et stort legemiddelfokus, noe som bør ligge et farmasøythjerte nært, mener farmasøyt og tidligere leder i Farmaceutene, nå fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen, Tove Ytterbø.
Årets TV-aksjon går til å skaffe legemidler til fire land med store behov og forskning på legemidler mot glemte sykdommer.
Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress mener det er bekymringsfullt at ungdom og unge voksne bruker reseptbelagte smertestillende mye hyppigere i dag enn for 15 år siden.
Farmasøytene som har stått på stand under Arendalsuka, føler de har opplyst mange om farmasøyters kompetanse og fått mye god respons.
Sveinung Stensland mener alle snakker for mye om nye legemidler. Han mener det er minst like viktig å ta bort legemidler som ikke fungerer.
Tone Wilhelmsen Trøen fra Høyre mener apotekene kan bidra mer inn i helsetjenesten.
I flere amerikanske stater må ansatte i apotek forsikre seg om at legemidler ikke skal brukes til å ta abort. Men det kan være ulovlig å ikke levere ut legemidlene.
LESERBREV: Tillit må man gjøre seg fortjent til, og det gjelder begge veier i samarbeidsrelasjonen mellom farmasøyter og fastleger. I stedet for å skyte på hverandre bør fastleger og apotekfarmasøyter samarbeide om pasienten. Det må også det pågående NOU-arbeidet legge til rette for, mener Christer Bakke Frantzen.
Farmaceutene har stand på Arendalsuka og håper flere blide medlemmer vil være med og reklamere for farmasien og farmasøyter.
Farmaceutene og de andre europeiske farmasøytforeningene stiller sin farmasøytiske kompetanse til rådighet for Ukraina og oppfordrer alle farmasøyter til å støtte aksjonen Legemidler til Ukraina.
De nordiske landene har betydelig potensial for vaksineproduksjon hvis de samarbeider. Det kan bli viktig i en krisesituasjon, konkluderer en ny felles rapport.