For å hjelpe ukrainerne på den måten farmasøyter kan best, driver den europeiske farmasøytforeningen Employed Community Pharmacists in Europe (EPhEU) og medlemsforeningene fra hele Europa en aksjon for å skaffe trygge legemidler til sykehus i Ukraina. Foreningene samler inn penger i EPhEUs medlemsland, og farmasøyter kjøper inn og organiserer transport av legemidlene på bestilling fra Ukraina. 

LES OGSÅ: Nå kan alle farmasøyter gjøre en stor innsats for Ukraina

Alle kan støtte aksjonen umiddelbart ved å vippse penger til 725318. 

Vipps støtte til Medisiner til UkrainaSkann eller Klikk på QR-koden for å gå direkte til Vipps og gi støtte. 

 

 

 

 

Det er blitt samlet inn store summer fra hele Europa, og det er gjort to leveranser av viktige spesialmedisiner til ukrainske sykehus. Den tredje leveringen er nå på vei, og denne gangen er det også inkludert desinfeksjonsmidler. Det har vært stor økning av resistente bakterier, og de mangler alt som kan forhindre spredning av dette på sykehus.

Les mer om aksjonen på medicinestoukraine.com

Rike Norge burde kunne gi mer

Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene) deltar i aksjonen. Norske farmasøyter og andre nordmenn har bidratt med en ikke ubetydelig sum på 145 000 kroner, men ligger langt bak bidragene fra flere av de andre landene hvor farmasøyter har kastet seg på aksjonen med stort engasjement. 

— Som farmasøyter fra et så rikt land som vårt burde vi være i stand til å bidra mer, sier generalsekretær i Farmaceutene og styremedlem i EPhEU, Greta Torbergsen. 

Hun understreker at det fremdeles er store behov i Ukraina, og behovet blir ikke mindre når vinteren og kulda setter inn. 

Gi en meningsfull julegave

Derfor oppfordrer Torbergsen og Farmaceutene alle til å gi et bidrag til aksjonen i julegave. 

— Med denne julegaven vil du hjelpe mennesker som er i stor nød. Samtidig vil du gjøre det på en måte som kun farmasøyter er i stand til å gjøre, sier hun. 

Selv kommer Farmaceutene til å gi et bidrag på 25 000 kroner til Legemidler til Ukraina, og de oppfordrer andre organisasjoner til å gjøre det samme. 

Gå hit for å gi et bidrag og skriv ut flotte gavekort.