LMIs styre har ansatt farmasøyt Leif Rune Skymoen (45) som ny administrerende direktør. Leif Rune Skymoen er i dag CEO i Curida, en stilling han har hatt siden etableringen av selskapet i 2015.

Nå ser han frem til å ta over roret i LMI etter Karita Bekkemellem som ble leder i NHO Geneo tidligere i år.

– De dyktige medarbeiderne i LMIs medlemsselskaper sørger hver eneste dag for at pasienter i Norge får et bedre og bedre behandlingstilbud. Samtidig er vi en industri som skaper arbeidsplasser og eksportinntekter for landet vårt. På begge felter har vi enda mer å bidra med, og jeg gleder meg til å jobbe med å videreutvikle og skape samarbeid som vil komme pasienter, helsevesen og samfunnet til gode, sier Skymoen på LMIs nettsider.

LES OGSÅ: Produserer farmasøytiske suksesser mot strømmen

Farmasøyt med bred bakgrunn

Ifølge lmi.no er Skymoen utdannet Cand.pharm. fra UiO med hovedfagsår ved University of Oxford, samt Executive Master of Management på BI. Han har en lang og variert CV, først som apotekfarmasøyt, før han kom over i legemiddelindustrien i 2002, som legemiddelkonsulent i Eli Lilly. Der gikk han gradene i norsk og europeisk organisasjon og endte som øverste sjef i Norge. Fra legemiddelindustrien gikk han i 2013 til organisasjonslivet, som leder for Nansen Neuroscience Network.

Skymoen var med og grunnla Curida i 2015, med utgangspunkt i Takeda Nycomeds fabrikk i Elverum. Han har ledet selskapet fra etablering og fram til de i dag har 190 ansatte, fire produksjonsanlegg i Norge og en sterk kundebase i det internasjonale farmamarkedet.

Skymoen har de siste årene også vært styreleder i teknologiselskapet Nordic Brain Tech, i tillegg til andre styreverv i selskaper og organisasjoner, blant annet mange år i styret til LMI. 

LES OGSÅ: Fem fremgangsrike år i elverumskogen for Curida

LMI er fornøyd med ny administrerende direktør

LMI mistet Bekkemellem til NHO Geneo i august i år og er glad for å få på plass en verdig etterfølger.

— Vi er heldige som får Leif Rune inn som leder i LMI. Han har bred kompetanse og erfaring fra flere deler av vår bransje, i tillegg til hans tydelighet som leder. Jeg ser veldig frem til å samarbeide videre med å få realisert LMIs strategier og å bygge et enda sterkere LMI, sier LMI-styrets leder Veronika Barrabés.