BI måler hvert år norske forbrukeres tilfredshet og lojalitet. Apotekkjedene pleier å holde seg på øverste halvdel av listen og blir antatt å ha fornøyde kunder. Apotek 1 er som vanlig godt over konkurrentene, og med over 80 poeng mener BI at de klarer å begeistre kundene sine. 

Les også: Apotek 1 blant topp 10 på kundebarometeret

Topp ti

Apotek 1 skårer som de har gjort ti siste elleve årene, best av apotekene og kommer i år på åttendeplass etter Finn.no, BMW, Tibber, Vinmonopolet, Bilia, Sbanken og Volvo, og er en av 13 bedrifter som får over 80 poeng og dermed fem av fem stjerner. 

Apotek 1 har ofte figurert blant de ti bedriftene med høyest tilfredshet og lojalitet, og var i fjor på 6.-plass.

Apotek 1 er forståelig glad for å være blant de bedriftene i Norge som gjør kundene mest tilfredse. 

—  Vi er ydmyke og stolte over å ha så fornøyde kunder, for dette er noe vi har mye fokus på i våre apotek. I løpet av det siste året har vi hatt 27 millioner kundemøter, og vi er opptatt av at kundene opplever vår veiledning som verdifull, sier driftsdirektør Hilde Drevland.

Boots rykker ned

Boots gjorde et solid rykk fra 80.-plass i fjor til 44. i fjor, men har nå falt tilbake til 60.-plass. Boots har også gått tilbake fra fire til tre stjerner. 

Vitusapotek er stabil, men med en liten oppgang fra fjorårets 29.-plass, og er på 25.-plass med fire av fem stjerner.

Forbrukerbarometeret

5331 norske forbrukere har sagt sin mening i årets undersøkelse og fortalt hvor fornøyde de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester av. 158 virksomheter fra rundt 30 ulike bransjer har blitt evaluert.

Les også: Apotekene oppfattes som bærekraftige