Sveinung Stensland, den 51 år gamle farmasøyten som fremdeles har permisjon fra stillingen som regionsjef i Apotek 1, men som har sittet på stortinget for Høyre siden 2013, gir seg som politiker i 2025, melder Haugesund Avis. 

— Jeg har kommet til at jeg ikke er motivert for fem år til. Jeg har gitt Erna (partileder Solberg) beskjed om at jeg skal gjøre jobben min det året jeg har igjen, men så er det stopp, sier han til Haugesund Avis

LES OGSÅ: Inn for Høyre, og Høie

Farmasøyt med 12 år på Stortinget

Siden 2002 har Sveinung Stensland (H) vært tillitsvalgt i Høyre. Han har vært leder i lokallagene i både Tysvær og Haugesund, sittet to perioder både i bystyret og i fylkestinget, og på Stortinget siden 2013. De siste åtte årene har han vært fraksjonsleder, først i helsekomiteen og nå i justiskomiteen.

— Jeg opplever at jeg har gjort en jobb, sier han på h-avis.no.

LES OGSÅ: Stensland mener nye legemidler hausses for mye opp

Politiker er en utaknemlig jobb

Stensland har ikke vært innblandet i noen av de siste årenes politiske skandaler, men er klar på at all støyen rundt politikere har gått innpå ham.

— Før følte jeg meg respektert som politiker. Nå er det stadig færre oppsider. Det er en utakknemlig jobb, der du blir idiotforklart ganske ofte. Jeg har jo fått høre det sjøl også; «at du gidder». Vi trenger nok en diskusjon om hvilke politikere vi skal ha, og – ikke minst – hvordan de skal bli møtt, sier han til Haugesund Avis.

— I sommer var første gang jeg ikke presenterte meg som politiker når noen privat spurte hva jeg jobbet med. Jeg sa farmasøyt.

LES OGSÅ: Sveinung Stensland: Farmasøyter må ta mer plass

Farmasøyt som statsråd?

Stensland utelukker ikke at han kan komme tilbake politikken hvis Høyre vinner valget neste år og tilbyr en statsrådpost.

— Å si nei til gjenvalg, er første gang jeg sier nei til Høyre. Og jeg går ikke med en «statsråd i magen». Jeg har sett skyggesidene av det å være statsråd, der det særlig de siste årene har vært stort fokus på å finne feil. Blir jeg spurt, må jeg tenke nøye gjennom det, avslutter han til Haugesund Avis

LES OGSÅ: Sveinung Stensland: Farmasøyter må få betalt for å bruke kunnskapen sin