Palla Pharma har tre farmasøyter, to QP-er og én vordende QP. Som alle andre ansatte er de glad for at bedriften ble berget, for de trives godt.

— Det er kjempegøy. Jeg synes det er veldig fint å jobbe her i farmasøytisk industri som QP, sier ­Myagmarsuren Sengee begeistret. 

Da NFT besøkte fabrikken, var han og Maryam Janafrouz, som snart er QP, å finne i kvalitets­avdelingen. 

LES OGSÅ: Tillitsvalgte reddet Palla Pharma fra nedleggelse

De to skulle gjerne ønske seg flere farmasøyt­kolleger, og de understreker at det absolutt ikke bare er QP-stillinger som passer for farmasøyter. Selv om det ikke står farmasøyt i stillingsutlysningen, er det mange stillinger som farmasøyter har riktig kompetanse for.

— Jeg vil oppfordre alle farmasøyter til å søke alle typer stilling her. Det er ikke bare QP som er for farmasøyter. Alle stillinger på kvalitetsavdelingen er passe for farmasøyter, slår han fast. 

— Du har mange muligheter som farmasøyt, legger Janafrouz til.
De påpeker at i utlandet og i større bedrifter ­rekrutteres QP-er ofte fra egen kvalitetsavdeling, så det er smart å komme seg inn i industrien gjennom andre stillinger. 
Sengee oppfordrer også studenter til å søke ­praksisplass i bedriften. Han mener det er flere gode muligheter for å få prøve seg på mange spennende oppgaver, ikke minst produktutvikling. 

LES OGSÅ: Alle i Palla Pharma satser sammen inn i fremtiden

(Publisert i NFT nr. 6/2022 side 19.)