Leder av Stortingets Helse- og omsorgskomite, Tone Wilhelmsen Trøen, fra Høyre besøkte i forrige uke Apotek 1 Eidsvoll Verk. Ifølge Romerikes Blad synes hun det er oppsiktsvekkende at så mye som én av fem legges inn på akutten på grunn av legemidlene de bruker. Hun ville derfor høre om hvilke tjenester apotekene tilbyr og kan tilby for å avlaste fastlegene.

— Man får mye mer veiledning på apoteket enn det mange kanskje tror. I tillegg må alle med kompetanse brukes, sier hun til rb.no. 

LES OGSÅ: Nordmenn ønsker flere tjenester i apotek

Mye ubenyttet kompetanse i apotek

Apoteker Marwa A. Hadi viste Wilhelmsen Trøen rundt, fortalte om tjenestene og slo fast at apotekene sitter på mye ubenyttet kompetanse. Noe stortingsrepresentanten synes er synd. 

— Det er penger tapt, og muligheter tapt for pasienten, sier hun til rb.no

LES OGSÅ: En formidabel endring av farmasiprofesjonen er i gang

Aportekene kan bidra

Apotekeren og stortingsrepresentanten er enig om at helsepersonell må dele godt på oppgavene og fastlegene må få ivareta sitt helhetlige pasientfokus, samtidig som farmasøytene kan bruke sin kompetanse i møte med pasientene i apotek. 

– Jeg mener vi bør snakke mer om hva apotekene kan bidra med i helsetjenesten vår. Riktig legemiddelbruk vil øke livskvaliteten for mange pasienter, i tillegg til at det også er viktig i et større samfunnsperspektiv, slår Trøen fast.

LES OGSÅ: Sveinung Stensland: Farmasøyter må få betalt for å bruke kunnskapen sin​​​​​​​