TV-aksjonen NRK 2022 går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. Det klinger godt for Farmasøyter Uten Grenser (FUG) hvis formål er å arbeide for at alle, uavhengig av økonomi og bosted, får de medisinene de har behov for, når de har behov for dem og at de er virksomme og sikre når de tas i bruk.

— Da årets TV-aksjon blant annet handler om «å gi medisiner til mennesker som trenger det mest», ser vi at det faller godt inn under vårt formål. Farmasøyter Uten Grenser Norge har derfor besluttet å donere 100.000 kroner til årets TV-aksjonen og Leger Uten Grensers arbeid, sier leder i FUG, Ørjan Leiknes Apeland.

Onsdag overrakte han en sjekk på 100 000 kroner til generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum.

— Vi ønsker samtidig å oppfordre andre organisasjoner, bedrifter og privatpersoner til å bidra med det de kan, understreker han.

Les hva farmasøyt Tove Ytterbøe sier om årets TV-aksjon: "Farmasøyter bør bli med på verdens største dugnad"

Gir de ubrukte pengene til TV-aksjonen

Ørjan Leiknes Apeland forklarer at Farmasøyter Uten Grenser primært ønsker å bidra med kunnskap og kompetanseføring i egne prosjekter, gjennom utreiser av farmasøyter fra Norge. 

— Under pandemien, med strenge reiserestriksjoner, ble det vanskelig for en liten organisasjon som oss å drive med utreiser. Flere prosjekter ble også satt på pause på grunn av pandemien. De to siste årene har vi derfor brukt mindre penger til formålet vårt enn tidligere, sier han som er glad de fant et så godt alternativt formål å bruke pengene til.

— Nå jobber vi for å etablere nye prosjekter med flere ulike samarbeidspartnere slik at vi kan gjenoppta aktiviteten for fullt.

LES MER OM FUG: FUG er alltid på jakt etter nye prosjekter