Dystopisk om antibiotika på Arendalsuka
Det var få lysglimt da forskere, farmasøyter, politikere og industri diskuterte antibiotikaresistens under Arendalsuka.
Det var få lysglimt da forskere, farmasøyter, politikere og industri diskuterte antibiotikaresistens under Arendalsuka.
De engasjerte farmasistudentene i Studentforeningen for Farmasøytisk Innovasjon starter unikt tilbud for å gi andre farmasistudenter tilgang på lab.
LESERINNLEGG: Årets TV-aksjon til inntekt for Leger Uten grenser har et stort legemiddelfokus, noe som bør ligge et farmasøythjerte nært, mener farmasøyt og tidligere leder i Farmaceutene, nå fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen, Tove Ytterbø.
Årets TV-aksjon går til å skaffe legemidler til fire land med store behov og forskning på legemidler mot glemte sykdommer.
Forskere på Ås bruker bakterienes egne våpen mot dem selv. Nå oppretter de selskap for å ta alternativer til antibiotika ut på markedet.
Å få barn til å ta legemidler kan være en kamp, men det finnes noen gode triks.
Tiden på døgnet legemidler tas, er ikke uvesentlig, men det mangler god dokumentasjon.
Både mødre og helsepersonell er unødvendig forsiktig med antibiotika under amming.
Etter nærmer to år med pandemi har de aller fleste i Norge opparbeidet seg immunitet mot SARS-CoV-2-viruset, hovedsakelig fordi over 4,3 millioner nordmenn har tatt minst én covid-19-vaksine. Konsekvensen er at de fleste av oss er beskyttet mot alvorlig sykdom og død, selv om viruset fortsatt sirkulerer i befolkningen.
Vaksiner er på alles lepper og i de fleste kropper etter to år med pandemi. NFT har derfor valgt å vie dette temaet ekstra oppmerksomhet.
Med sin egenutviklede vaksineplattform mener Nykode Therapeutics de kan lage supervaksine mot hva det skal være. Hovedsatsingen er kreft, men to koronavaksiner er under utprøving og ser lovende ut.
Hvis en idé er publisert før den er patentert, kan det føre til at den aldri kommer i bruk.