
Store muligheter med kunstig intelligens innen farmasien
Farmasøyt Andrea Storås likte ikke data, men innså at det bare er fantasien som begrenser hva kunstig intelligens kan gjøre innen helse. Nå tar hun doktorgrad i kunstig intelligens.
Farmasøyt Andrea Storås likte ikke data, men innså at det bare er fantasien som begrenser hva kunstig intelligens kan gjøre innen helse. Nå tar hun doktorgrad i kunstig intelligens.
Spytt er viktig for vår orale helse. For lite spytt og feil sammensetning av spytt gir munntørrhet som har stor innvirkning på helsen vår og livet vårt. Legemidler er den store synderen bak munntørrhet, og farmasøyter har gode muligheter til å hjelpe tannleger med å holde legene bevisst problemet. I denne utgaven kan du lese mer om munnhelse og legemidler.
Legemidler er den store synderen når det gjelder munntørrhet. Legene tenker ikke alltid over det, og farmasøyter kan ta større ansvar, mener professor i odontologi.
Farmasøyt Ole Martin Drevland tar doktorgrad samtidig som han spiller fotball på høyt nivå. Tiden blir knapp til å være sosial, og da er det viktig å være på fotballag og forskergruppe med gode venner.
Livsvitenskapsbygget vil gi farmasien i Norge nye muligheter, mener farmasøytene Kathrin Bjerknes, leder Farmasøytisk institutt, og Solveig Kristensen, dekan Mat-Nat.
Nytt senter for nukleær forskning gir Farmasøytisk institutt nye muligheter, ikke minst til å samarbeide tettere med industrien.
Overgangen fra papir til digitale lister øker legemiddelsikkerheten for pasienter som bruker multidose, men systemet har sine egne svakheter.
Forskere på Oslomet studerer informasjonen farmasøyter gir om reseptfrie legemidler. De ser at kvaliteten er varierende og håper forskningen kan være med på å forbedre arbeidet i selvvalget.
En systematisk oversikt fra Cochrane viser at legemiddelgjennomganger på sykehus senker faren for gjeninnleggelse.
Leder i legemiddelfirmaet Organon mener kvinnehelse er underprioritert fordi investorene stort sett er menn.
Farmasøyt Harald Stenmark har brukt tre tiår på å fordype seg i et lite studert og smalt felt av kreftforskningen. Det har gitt lovende resultater og mye heder.
Mange pasienter er dårlige på etterlevelse. En ny studie viser at leger følger retningslinjene sjeldnere enn andre pasienter. Verst er de på antibiotika.
Farmasøyt Anne Kjersti Fahlvik har blitt fast ansatt som områdedirektør for innovasjon i næringsliv og offentlig sektor.
Opioidkrisen har ført til at mange amerikanske leger nesten ikke tør skrive ut opioider lenger. Smerteforsker Petter C. Borchgrevink advarer mot å havne i den situasjonen.
Norske farmasøyter møtte gladelig opp da Farmasidagene igjen ble avholdt fysisk etter to år på skjermen. Her har vi samlet en håndfull interessant snacks fra de to dagene.