Både studenter og ansatte var spent og gledet seg da Oslomet – storbyuniversitetet startet masterutdanning på farmasi mandag. Ikke minst var studieleder på farmasi, Anne Berit Walter, som har jobbet for en master i mange år, strålende fornøyd med å endelig komme i gang. 

— Vi har gledet oss veldig lenge. Dette er jeg kjempeglad for, smiler hun mens vi står og venter på at studentene skal komme strømmende. 

LES OGSÅ: Mange vil ta master i farmasi på Oslomet

Alle gleder seg

Masterstudentene på farmasi skal ha mye felles undervisning med master i biomedisin og de hadde felles første time. Instituttleder på Institutt for naturvitenskapelige helsefag, Elin Holter Anthonisen, fikk æren av å ønske de nye studentene velkommen.

— Det er en stor dag for oss i dag, for nå starter vi ikke opp bare med én master som vi har hatt gjennom mange år, men vi starter med to så det er kjempegøy, sa hun med et stort smil. 

— Så da ønsker vi bare lykke til! 

Vært en drøm lenge

— Hjertelig velkommen. Jeg er så glad for å se så mange av dere, sa Walter da det var hennes tur til å ønske studentene velkommen. 

Hun fortalte hun at farmasi lenge har ønsket å tilby masterstudium til sine bachelorstudenter. 

— Det er et kjempebehov for farmasøyter der ut og det har vært et ønske fra våre studenter i mange år, sa hun. 

— Og nå har vi muligheten til å ha dere her, la hun til med et stort smil.  

Studielederen antok studentene var spente, og hun tilsto at hun og de andre på farmasi antakelig er like spent.

— Det er jo helt nytt, smiler hun.

— Dere nye masterstudenter blir litt pionerer. 

Noen av emnene skal de nye masterstudentene ha sammen med masterstudentene i biomedisin, mens andre emner er helt nye. Studentene gikk også rett fra velkomsten til første time i det helt ferske masteremnet om innovasjon innen helse.  

— Det er en helt nytenkning som vi ikke har hatt i det hele tatt her, sa Walter og var tydelig på at her ble det full innsats fra dag én. 

— Det blir full rulle med en gang, så her er det bare å brett opp ermene, sa hun.   

LES OGSÅ: Farmasi skal sparke i gang innovasjon på Oslomet

30 glade masterstudenter

33 studenter hadde fått plass på master i farmasi, og på første dag så det ut som nesten alle sammen har stilt opp. Det er studenter som har tatt bachelorgraden på Oslomet og andre steder i Norge i tillegg til et par med utenlandske bachelorgrader. Det er stor overvekt kvinnelige studenter, men det er også noen menn, og det er stor spredning i kulturell bakgrunn. Walter gleder seg over den store variasjonen og ser frem til å være med dem til de får første farmasimastergradene ved Oslomet.

— Dette tror jeg blir en veldig fin gjeng, sier hun. 

Studentene Farmatid snakket med stemmet i med Walter og er glad for at det nå er mulig å ta master ved Oslomet. Noen synes det er fint fordi de tok bachelorgraden der, andre synes studieprogrammet virker mer spennende eller passende for dem, mens andre igjen er glad for å kunne flytte tilbake til oslotraktene. 

Alle skal telles: Anne Berit Walter var glad for å se at nesten alle som har fått plass på masteren møtte opp. Foto: Tore Rasmussen Steien