
I Nansens ånd
I ti år ventet Øyvind Glende på muligheten til videre farmasistudier i Trondheim. Som førstekullstudent ved NTNU er han nå i full sving med masteroppgaven. I rettferdighetens navn.
I ti år ventet Øyvind Glende på muligheten til videre farmasistudier i Trondheim. Som førstekullstudent ved NTNU er han nå i full sving med masteroppgaven. I rettferdighetens navn.
Selv om det i utgangspunktet var god kjemi som førte Anne-Marie Vingdal Tessem til farmasien, var det helsefagene, og ikke minst det gode studentmiljøet, som sikret at hun ble værende. Det har sikret norsk farmasi en brennende engasjert farmasøyt.
Filmopptredener iført sykkellue og labfrakk brakte farmasøyt Tore Haslemo inn i NFTs søkelys, men det var kanskje vel så mye brunosten som gjorde ham til farmasøyt.
Han har utviklet seg til å bli en regelverkets mann, seksjonssjef Jørgen Huse hos Legemiddelverket. Men, det var hans kommende svigerforeldre, interessen for biologi og en åpenbaring som brakte ham til farmasien.
Per Kristian Faksvåg er farmasøyten som ikke er redd for å synes, så lenge det gjelder fag eller profesjon. Med klare mål om å prestere og sette spor etter seg, er Apotekforeningens fagdirektør en mann med en interessant og mangslungen bakgrunn.
Legemiddelmeldingen er nok det farmasøytiske miljøets største snakkis i 2015, og den kan brått bli det også i kommende år. Vi har møtt farmasøyt Maren Krogh som har sittet sentralt i arbeidet med meldingen.
Med god hjelp av den heldige treenighet, NSB, Jernbaneverket og pent vær, ankommer vi Ski stasjon. Om vi er på eller i Ski er ifølge Språkrådet ikke klart definert i regelverket, men det som er sikkert er at vi har avtale med en utradisjonell foregangsfigur innen norsk apotekvesen – nemlig Erling Bruun
Endringsvilje og evne til å takle utfordringer ser det ut som er blitt porsjonert ut i rikt monn til farmasøyt Sissel Brinchmann. Hun kan se tilbake på et langt arbeidsliv innen farmasøytisk industri, men kan også skilte med rik erfaring fra forlagsbransjen.
Ole Kristian Hjelstuen lever av ideer, brenner for mulighetene som ligger i farmasien og er ikke kjent for å smøre seg bort verken på jobb eller privat.
På Apotek 1 Svanen i Porsgrunn blir vi tatt imot av en smilende blid Wenche Eie Reiersen. Slik skal det være, ifølge farmasøyten – hadde hun ikke gledet seg til å gå på jobb, ville hun funnet på noe annet.
Faste NFT-lesere kjenner garantert signaturen til Kristin Rosmo. Hun har bidratt både her og i andre fagtidsskrifter med farmasifaglig tilknytning, og vi har tatt en prat med henne for å få svar på hvorfor man velger penn og papir fremfor piller og preparater.
Han hevder å være pensjonist, Erik Andrew, men hadde vi smugtittet i kalenderen hans ville de fleste av oss vurdert det annerledes. Uansett er han en betydelig skikkelse i det norske farmasøytiske miljøet, og en mann både Farmaceutene og NFT ser som sin.
En kunnskapstørst ut over det vanlige preger farmasøyt, bedriftsøkonom og jurist Dina Mo Robsrud. I dag holder hun styr på hva som sendes ut av informasjon fra AstraZeneca i Norge, men det er ikke fritt for at hun savner å jobbe i apotek fra tid til annen.
Det blir neppe noen tåredryppende innlevering av nøkkelkortet når Anne Berit Walter nå forlater Helsedirektoratet, men det skyldes først og fremst at hun gleder seg til å ta fatt på sin nye oppgave som studieleder for farmasi ved Høgskolen i Oslo og Akershus 1. september. Der håper hun å bidra til å styrke miljøet ytterligere slik at studentene inspireres.
Han er ung, progressiv og har fremtidsplanene klare, men samtidig beskriverØrjan Leiknes Apeland seg som konservativ. Mulig det, men i farmasøytsammenhenger han et friskt pust med klare uttalte meninger.