
Helseplattformen gir St. Olavs hospital en viss bekymring
Mye blir bedre på St. Olavs hospital med Helseplattformen, men det vil kreve mye arbeid, og alt vil ikke bli perfekt, tror Elizabeth Aa, fagekspert legemidler.
Mye blir bedre på St. Olavs hospital med Helseplattformen, men det vil kreve mye arbeid, og alt vil ikke bli perfekt, tror Elizabeth Aa, fagekspert legemidler.
Et halvt år etter at Helseplattformen ble innført i Trondheim kommune, er det fremdeles utfordringer. Kommunefarmasøyten har vært med siden starten, og hun har fremdeles troen.
Farmasien ble for mye rubrikker og trange rammer for Vigdis Jordal. Nå kaller hun seg formidler og historieforteller, men hun er fremdeles stolt over å være farmasøyt.
Da alt så mørkt ut for tablettfabrikken, og politikere, ledelse og eiere virket handlingslammet, innså de fire tillitsvalgte at de måtte ta ansvar. Nå er fabrikken reddet, og med norske eiere skal det satses inn i fremtiden.
Nå er bedriften reddet, men det er ikke tid for å lene seg tilbake. Både ansatte og eiere er klare for å bygge bedriften inn i fremtiden.
Farmasøytene på Palla Pharma ønsker flere farmasøyter som kolleger. Det er mange fine jobber for farmasøyter der, mener de.
Da koronaviruset begynte å spre seg i Europa våren 2020, ble tilværelsen snudd på hodet for mange av oss. Også for asylsøkerne i Moria, flyktningleiren på den greske øya Lesvos, som vi alle fikk kjennskap til da det brøt ut storbrann i september 2020. Her i Norge var det relativt lett å iverksette og følge tiltak, men hvordan var det for de som fra før levde i en svært vanskelig situasjon og med svært begrensede muligheter til å tilpasse seg?
Farmasøyter må ikke vente til pasienten ligger på sykehus med å utøve klinisk farmasi. Farmasøyter i apotek hindrer at pasienten i det hele tatt kommer på sykehuset. Men da må de få muligheten til det.
I et nonnekloster i Sør-Frankrike er det en norsk farmasøyt som er sjef.
Tross isolasjon traff koronapandemien også nonnene i klosteret.
Andre regler for eierskap og etablering gjør at franske apotek ser annerledes ut og har en litt annen posisjon enn norske apotek.
Utviklingen av farmasøytiske tjenester har pågått siden 2009 i Frankrike, men det var først med pandemien den virkelig akselererte.
Trygve, Berit og Anne i Farmasimuseet har hele tiden følt at de ikke ga vaksiner nok plass i legemiddelutstillingen. Koronapandemien ga dem det avgjørende sparket for å gjøre noe med det.
Paal Haakon Berg var med på å bygge opp vaksineproduksjonen til FHI på 1970-tallet og tror han er en av de eneste gjenlevende i Norge som har laget koppevaksine.
De siste vaksinene produsert i regi av den norske stat, var meningokokkvaksiner for Frankrike.