
Christina Westerveld Haug mener konsulentarbeid gir frihet
Som konsulent har du stor kontroll på egen hverdag, men du må tåle en viss usikkerhet.
Som konsulent har du stor kontroll på egen hverdag, men du må tåle en viss usikkerhet.
Sykehusapotek Nord leder det første forskningsprosjektet som systematisk ser på farmasøyter i akuttmottaket. Håpet er å slå fast en gang for alle at farmasøyter gir bedre kvalitet og mindre tidsbruk.
Apokus har lenge ønsket en kanal for å få aktuelle tema raskt ut til apotekansatte. Koronapandemien ga dem det nødvendige sparket for å komme i gang.
Professor Frederik Holsts grundig dokumenterte samling medisinplanter fra hele verden dukket opp i kriker og kroker på forskjellige steder på Blindern. Nå lages det bok.
Farmasøyter, historikere, medisinere, botanikere og kjemikere har gått sammen for å lete etter mulige legemidler i skog, mark og gamle arkiver.
Alle farmasiundervisningene i Norge har gjort en rekke smitteverntiltak og prøver å gjøre studiehverdagen så god som mulig for sine studenter. Ikke minst legger de vekt på å gi førsteårsstudentene en god start på studielivet.
Lille Ås produksjonslab AS ønsker å vokse, være mer synlig og være med på å sikre legemiddelberedskapen i Norge. Men de vil aldri gi opp produksjonen av Bergensk brystbalsam og Myrratinktur.
Nye koronaanbefalinger for tannleger ga Ås produksjonslab ekstrem økning i salget av Hydrogenperoksid til gurglevann.
I tre tiår har Ås produksjonslab produsert legemidler under serviceproduksjonsordningen i Ås, og det skal de fortsette med i mange år fremover.
Hvis apotekproduksjon styrkes, kan de ta mye mer ansvar under kriser og mangelsituasjoner, mener Ørjan Leiknes Apeland.
Curida har grunn til å slå på stortromma og sprette champagne når de har femårsjubileum i år, men koronakrisen gjør at feiringen blir utsatt.
Sykehusapotekene føler de taklet første del av koronakrisen godt og mener de er godt forberedt på flere smittebølger.
Persontilpasset medisin, eller presisjonsmedisin, har utviklet seg mye de siste årene takket være store nyvinninger innen genteknologi og enorm økning i datakapasitet. Spørsmålet er om det vil redde oss fra sykdom eller gi oss flere.
Lege og forsker Henrik Vogt advarer mot prediktiv presisjonsmedisin
som finner fare for sykdom der det aldri blir en reell sykdom.
Persontilpasset medisin kan noen ganger gi fantastiske resultater,
men som oftest er effekten skuffende liten, mener kreftlege
og forsker Anne Hansen Ree.