
Etikkrådet: — Trygge og lett tilgjengelige arenaer for etisk refleksjon etterlyses
Etikkrådet intervjuer farmasøyter om etikk. Denne gang er utdanning representert ved Ann Helen Jakobsen.
Etikkrådet intervjuer farmasøyter om etikk. Denne gang er utdanning representert ved Ann Helen Jakobsen.
Farmasøyter har plikt til å melde bivirkninger. Det er farmasøyter flest klar over. Det holder å melde på mistanke. Man trenger altså ikke være hundre prosent sikker på at symptomet eller plagen pasienten opplever skyldes en bivirkning. Men det er også andre ting farmasøyter er forpliktet til å melde, som kanskje ikke like mange er klar over eller har like høyt oppe i bevisstheten i arbeidshverdagen.
Etikkrådet intervjuer farmasøyter om etikk. Her representeres apotek ved Anne Røv-Johnsen, apoteker ved Vitusapotek Stovner.
Etikkrådet intervjuer farmasøyter om etikk. Her representeres industrien ved Marianne Klausen farmasøyt og leder for Avdeling for markedstilgang og myndighetskontakt i GlaxoSmithKline.
Arne Melchior hevder at det er feil at den vestlige verden er avhengig av blant annet India og Kina for sin legemiddelforsyning når han ser på verdien av import og eksport fra de enkelte land og regioner. Jeg kan ikke se hvordan han kan trekke den konklusjonen ut fra sitt arbeid, skriver Anne Markestad.
Etikkrådet intervjuer farmasøyter om etikk. Her representeres Nasjonalt senter for legemiddelmangel og legemiddelberedskap i spesialisthelsetjenesten ved Ellen Østmoe Bergh.
Etikkrådet intervjuer farmasøyter om etikk. Her representeres klinisk farmasi ved Randi Nyhammer-Taklo farmasøyt og avdelingsleder i avdeling for farmasøytiske tjenester og publikum ved Sjukehusapoteket i Førde.
Fungerer det? Bør en tenke nytt? Aktuell informasjon må – på forhånd – være koblet til aktuelt preparat. Som en nettbasert løsning er følgende forslag (med piktogrammer og tekster på ulike språk) trolig kun utprøvd i Norge.
KRONIKK
Norges Apotekerforening fikk en identitetskrise da apotekreformen kom, måtte reformere seg selv og kom ut som en ganske annerledes forening med nytt navn og nytt formål på andre siden. Undertegnede var med på hele prosessen og jobber nå med historien om Apotekforeningen.
Her beskrives en av de største omveltningene i foreningens 140 år lange historie.
Apotek er ikke bare medisinutsalg som kan erstattes av en nettbutikk. Pasienter, helsepersonell og lokalsamfunn trenger fysiske apotek med kunnskapsrike farmasøyter. I dag påvirkes denne tilgangen av rammebetingelsene for nettapotek.
For å etablere nettapotek i Noreg, må ein minimum ha eitt fysisk apotek. Men har det noko å seie for kundane at nettapoteket har eit fysisk apotek i Oslo når kjøparen bestiller frå Trondheim eller Kristiansand? spør Konkurransetilsynet som mener det er på tide å sjå på reguleringane som hindrar fleire nettapotek i å etablere seg i Noreg.
Etikkrådet intervjuer farmasøyter om etikk. Her representeres apoteksektoren ved Radoslaw Kowalski apoteker på Vitusapotek Nesodden.
Etikkrådet intervjuer farmasøyter om etikk. Her representeres utdanningssektoren ved Ann Mari Holsæter, førsteamanuensis ved UiT Norges arktiske universitet.
Ny studieforskrift betyr ikke at studentene ikke skal kunne regne ut både doser og dråpetakt – vi skal fortsatt lære dem medikamentregning, skriver Monica Hermann ved Høgskulen på Vestlandet.