Ujevn klinisk undervisning
Vi spurte farmasiuniversitetene hvordan de underviser i temaet klinisk legemiddelutprøvning. Ganske forskjellig, viser det seg.
Vi spurte farmasiuniversitetene hvordan de underviser i temaet klinisk legemiddelutprøvning. Ganske forskjellig, viser det seg.
På nyåret blir Fred. Olsens barndomshjem Norges første såkalte clinical trial house. I en tid da antallet norske legemiddelstudier synker dramatisk.
Gunvor Solheim og Nina Refsum ble tildelt Det Giftige Kors 2010.
Den tredje nasjonale pasientsikkerhetskonferansen gikk av stabelen 30. september i Grieghallen i Bergen. Arrangør var Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten i nært samarbeid med Seksjon for kvalitetsutvikling og smittevern i Helse Bergen HF.
Siden 2006 har 130 farmasøyter i Finland tatt universitetskurs i emnet legemiddelgjennomganger. Nå håper de at myndighetene snart skal innse hvilken helseøkonomisk gevinst denne invester-ingen er, og innføre refusjon for legemiddelgjennomgangene. Det kom frem på Nordisk Farmaceutunions (NFU) årlige møte i august, hvor nettopp Finland var vertsnasjon.
Det var stor festivitas da Reseptarutdanningen holdt åpent hus på HiO og feiret seg selv 28. oktober. Rundt 160 mennesker tok del i hyllesten av femtiåringen.
Bruken av legemidler utenfor godkjent indikasjon i Norge er omfattende, uoversiktlig og full av dilemma. — Vi ønsker ikke off label-bruk, sier overlege Steinar Madsen i Legemiddelverket.
Frogner apotek har ikke forlatt hjørnet i krysset mellom Odins gate og Frognerveien i Oslo på hundre år. Ennå er det farmasøyteid. Ennå produktivt.
Pensjonsreformen vil påvirke alle nåværende og fremtidige alderspensjonister, men på ulik måte. Her kan du lese mer om reformen, som trer i kraft neste år.
— Norske politikere har vært for passive med hensyn til å forme en utviklingsvennlig legemiddelpolitikk. Slik er vi blitt akterutseilt i moderne, biotek-dreven legemiddelutvikling, mener Geir Gogstad ved Oslo universitetssykehus.
— Norsk biomedisin har et kjempepotensial, men vi mangler politisk lederskap, sier legemiddeldirektør Karita Bekkemellem. Næringsminister Trond Giske forholder seg taus.
Så snart julemiddagen i fjor var svelgt unna, pakka Tone Hauge kofferten og tok med seg ektemake og to barn til den andre sida av jorda. Nærare bestemt til Rarotonga, ei lita øy i Stillehavet. Her skulle apotekaren ved Mosjøen apotek jobbe dei neste sju månadane – som frivillig ved sjukehusapoteket på Rarotonga Hospital.
FUG-leiar Anne Sveaass og underteikna har vore i Afrika for å evaluere Zambia-prosjektet. Vi tok også del i dei zambiske «Farmasidagane».
Medisinske næringsmidler omsettes ofte til forbruker via apotek og andre helseinstitusjoner. Produktene var tidligere klassifisert som legemidler, men ble på slutten av nittitallet omklassifisert til næringsmidler. Produktene skal kun brukes under medisinsk oppfølging, og utsalgsstedene har en viktig rolle når det gjelder formidling av informasjon og kunnskap om produktene.
Det er ikke hverdagskost med boklanseringer innen farmasiens fagområde. Som seg hør og bør ble derfor utgivelsen av den første norske læreboken i samfunnsfarmasi feiret med et skikkelig releaseparty i begynnelsen av september.